Σοφία Ανανιάδου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Σοφία Ανανιάδου είναι καθηγήτρια στη σχολή Πληροφορικής του πανεπιστημίου Μάντσεστερ. Είναι επίσης η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Εξόρυξης Κειμένου (NaCTeM), το πρώτο δημόσια χρηματοδοτούμενo κέντρο αφιερωμένο στην εξόρυξη κειμένου.[1]

Η Ανανιάδου είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη εργαλείων και υπηρεσιών εξόρυξης κειμένου που χρησιμοποιούνται σήμερα στο Εθνικό Κέντρο Εξόρυξης Κειμένου και έχουν ως στόχο τη παροχή συνολικών υπηρεσιών εξόρυξης κειμένουν που θα έχουν τη δυνατότητα να ενσωματωθούν σε άλλα εργαλεία και υπηρεσίες για εξόρυξη δεδομένων, ευφυή αναζήτηση και άλλα.

Εκπαίδευση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ανανιάδου σπούδασε Γλώσσα και Γλωσσολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συνέχισε με μεταπυχιακές σπουδές στη Λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο Paris-Sorbonne και απέκτησε διδακτορικό από το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, μελετώντας Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας.

Βραβεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Σοφία Ανανιάδου έχει βραβευτεί με το βραβείο Daiwa και 3 συνεχόμενες φορές με το βραβείο καινοτομίας IBM UIMA.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Sophia Ananiadou Sophia Ananiadou». www.nactem.ac.uk. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2016. 
  2. «Prof Sophia Ananiadou research profile - personal details | The University of Manchester». www.manchester.ac.uk. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2016.