Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο
Χάρτης
Είδοςθέατρο
Γεωγραφικές συντεταγμένες37°5′7″N 22°23′12″E
Διοικητική υπαγωγήΝομός Λακωνίας
ΧώραΕλλάδα
Commons page Πολυμέσα

Το Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο είναι ένας υπαίθριος χώρος διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Λακωνία, κοντά στην Σπάρτη.

Περιγραφή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το αμφιθέατρο ολοκληρώθηκε το 1990 με δαπάνη του Σαϊνοπούλειου Ιδρύματος, με πόρους του ιδρύματος και την δωρεά του Γεωργίου Σαϊνόπουλου, ενώ η διαχείρισή του, ανήκει καθ' ολοκληρία σε αυτό. Βρίσκεται τοποθετημένο σε περιοχή κοντά στο οικισμό Μαγούλα Λακωνίας, σε κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα του νομού, Σπάρτη, σε φυσικά προνομιακή θέση, με θέα το όρος Ταΰγετο και την καστροπολιτεία του Μυστρά. Ο ανοιχτός χώρος διαθέτει ορχήστρα με διάμετρο 16 μέτρων και εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης κοινού, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 1500 θεατές. Στο χώρο του αμφιθεάτρου, που λειτουργούσε ήδη ως χώρος εκδηλώσεων από το 1988, διοργανώνονται κάθε χρόνο πολυήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις, γνωστές ως Πολιτιστικό Καλοκαίρι, στο οποίο παρουσιάζονται θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες.

Πρόσβαση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βρίσκεται στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Σπάρτης-Καλαμάτας, εντός του ομώνυμου πάρκου, στον οικισμό Μαγούλα Λακωνίας. Στο χώρο του πάρκου, υπάρχει υπαίθριος χώρος στάθμευσης, έκτασης 15 στρεμμάτων. Το πάρκο του Σαϊνοπούλειο Θεάτρου διαθέτει εύκολη πρόσβαση με τα μέσα μεταφοράς, αφού εξυπηρετείται με συχνή αστική συγκοινωνία, ενώ τις ημέρες των εκδηλώσεων, δρομολογούνται έκτακτα δρομολόγια.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]