Ρύζι Wehani

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πιάτο από σοταρισμένα χόρτα πικραλίδας, με ρύζι Wehani.

Το ρύζι Wehani (Wehani rice), είναι μια ποικιλία αρωματικού καφέ ρυζιού, η οποία δημιουργήθηκε περί τα τέλη του 20ού αιώνα, από τα Κτήματα της Οικογένειας Lundberg (Lundberg Family Farms) από το Richvale, Καλιφόρνιας.

Είναι σήμα κατατεθέν των Κτημάτων της Οικογένειας Lundberg, την μοναδική εταιρεία η οποία τα καλλιεργεί και ονομάστηκε από το πρώτο γράμμα του ονόματος των τεσσάρων αδελφών και του τελευταίου γράμματος του ονόματος του πέμπτου αδελφού (προφανώς χάριν ευφωνίας), Wendell, Eldon, Homer, Albert και Harlan Lundberg.[1]

Το ρύζι Wehani δημιουργήθηκε από σπόρους ρυζιού basmati από την Ινδία.[2] Οι κόκκοι του (πωλούμενοι σε μορφή ολικής αλέσεως) έχουν χρώμα κοκκινωπό-καφέ και ομοιάζουν ελαφρώς στο άγριο ρύζι. Όταν ψηθεί, το ρύζι παράγει ένα άρωμα, παρόμοιο με εκείνο των ζεστών βουτυρωμένων αραχίδων (φιστικιών) και είναι ελαφρώς λαστιχωτό.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Farrell-Kingsley, Kathy.
  2. «Lundberg Wehani page on Lundberg Family Farms web site». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 31 Μαΐου 2009. Ανακτήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2016.