Πετούνια Πιγκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πετούνια Πιγκ
Χαρακτήρας από Looney Tunes/Merrie Melodies
Πρώτη εμφάνισηPorky's Romance (3 Απριλίου 1937)
Δημιουργήθηκε απόΦρανκ Τασλίν
Εκφωνείται απόΣέρλι Ριντ (1937–1939)
Μελ Μπλανκ (1937, 1973–1974)
Μπόνι Μπέικερ (1948)
Τζέι Σίμερ (1972)
Τζουν Φορέι (1976–1982)
Ντεσιρέ Κογιέτ (1986–1993)
Γκρέι ΝτεΛάιλ (2001–2004)
Τζόντι Μπένσον (2004)
Κιάρα Ζάνι (Baby Looney Tunes)
Κέιτι Μίξον (2013)
Μπομπ Μπέργκεν (2014)
Τζέσικα ΝτιΤσίκο (2018-)
Πληροφορίες χαρακτήρα
Ψευδώνυμο(α)Princess Incense
ΕίδοςΟικόσιτος χοίρος
ΦύλοΘήλυ
Οικογένεια
ΣύντροφοςPorky Pig

Η Πετούνια (Petunia Pig) είναι χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων που εμφανίζεται στις σειρές Looney Tunes και Merrie Melodies από την Warner Bros και αιώνια φιλενάδα μιας από τις διασημότητες των κινουμένων σχεδίων, του Πόρκι Πιγκ (Porky Pig). Μοιάζει εμφανισιακά στον Πόρκι.Οι μόνες διαφορές είναι ότι φοράει φόρεμα και έχει μαύρα μαλλιά.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Πετούνια παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον εμψυχωτή Φρανκ Τάσλιν (Frank Tashlin) το 1937 στη μικρή μήκους ταινία "Porky's Romance". Η ταινία είναι μια παρωδία ενός cartoon του Walt Disney που ονομάζεται "Ο Εφιάλτης του Μίκυ" (Mickey's Nightmare) το 1932. Σε αυτήν την ταινία ο Μίκυ παντρεύεται τη μακροχρόνια φίλη του Minnie. Στην ταινία του Tashlin, όμως, η πρόταση γάμου του Πόρκι προς την Πετούνια αντιμετωπίζεται με ειρωνικά χαχανητά από μέρους της. Ο Tashlin ενέκρινε την Πετούνια ως τακτικό μέλος της συνοδείας του Πόρκι και τη συμπεριέλαβε σε ακόμα δύο ταινίες το 1937: "The Case of the Stuttering Pig" και "Ο Διπλός Μπελάς του Πόρκι" (Porky's Double Trouble) [1].

Η Πετούνια έφθασε στο απόγειο της δόξας της το 1939, όταν πήρε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του Μπομπ Κλάμπετ (Bob Clampett) «Naughty Neighbors», μια εκδοχή της ιστορίας του «Ρωμαίου και της Ιουλιέτας», που έκανε πρεμιέρα στις 4 Νοεμβρίου εκείνου του χρόνου [1].

Άλλες εμφανίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Η Πετούνια εμφανίστηκε το 1979 στην ταινία "Bugs Bunny's Christmas Carol" στον ρόλο της κυρίας Cratchit, σύζυγος του Bob Cratchit (διαδραματίστηκε από τον Πόρκι).
  • Προοριζόταν να εμφανιστεί μαζί με τον Πόρκι στην ταινία "Who Framed Roger Rabbit" στη σκηνή "Acme's Funeral" η οποία διαγράφηκε.
  • Εμφανίστηκε στη σειρά "Tiny Toon Adventures" στο επεισόδιο "It's a Wonderful Tiny Toon Christmas Special".
  • Μια νεότερη εκδοχή της Πετούνια έκανε την εμφάνισή της στην τηλεοπτική σειρά "Baby Looney Tunes", με τη φωνή της Chiara Zanni[2].
  • Ως ενήλικας η Πετούνια εμφανιζόταν συχνά στα κόμικς της DC Looney Tunes και το 2001 εμφανιζόταν και στον επίσημο διαδικτυακό τόπο των Looney Tunes.
  • Επίσης, έκανε την εμφάνισή της στη σειρά "Duck Dodgers" στον ρόλο της πριγκίπισσας Incense.
  • Την εμφάνιση της έκανε και στο "The Looney Tunes Show" στα επεισόδια "Here Comes the Pig" και "Mr. Wiener" με τη φωνή της Katy Mixon [2].
  • Εμφανίζεται και στη σειρά "New Looney Tunes" στα επεισόδια "You Can't Train a Pig" και "Porky and Thes".


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 «Πετούνια Πιγκ». Σαν Σήμερα .gr. https://www.sansimera.gr/articles/917. Ανακτήθηκε στις 2018-06-02. 
  2. 2,0 2,1 «Voice(s) of Petunia Pig». Behind The Voice Actors. Ανακτήθηκε στις 2 Ιουνίου 2018.