Πανσερραϊκή Αθλητική Ένωση Σερρών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Πανσερραϊκή Αθλητική Ένωση είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος με έδρα τις Σέρρες. Ιδρύθηκε το 1996 με την ονομασία «Αθλητικός Σύλλογος Ποντίων Σερρών» και τμήμα ποδοσφαίρου ανδρών[1] και το 2003 ίδρυσε και τμήμα ποδοσφαίρου γυναικών.[1] Το 2007 μετονομάστηκε σε «Πανσερραϊκή Αθλητική Ένωση». Την περίοδο 2023-24 αγωνίζεται στην Β΄ Κατηγορία της ΕΠΣ Σερρών.

Τμήμα ποδοσφαίρου ανδρών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου Α.Σ. Ποντίων Σερρών τη σεζόν 1997-98 συμμετείχε στην Γ΄ κατηγορία της Ε.Π.Σ. Σερρών και στην πρώτη της συμμετοχή κατάφερε να προβιβαστεί στην Β΄ κατηγορία,[1] ενώ την αμέσως επόμενη, 1999-00, κέρδισε την άνοδο στην Α΄ κατηγορία,[1] όπου αγωνίστηκε από τη σεζόν 2000-01. Η σημαντικότερη στιγμή στη σύντομη ιστορία του ανδρικού τμήματος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Σερρών τη σεζόν 2007-08,[1] πλέον ως Πανσερραϊκή Αθλητική Ένωση.

Πανσερραϊκή Αθλητική Ένωση
Ίδρυση1996
ΈδραΣέρρες, Ελλάδα
ΣτάδιοΓήπεδο Ε.Π.Σ. Σερρών
Σέρρες, Ελλάδα
ΠρωτάθλημαΒ΄ Κατηγορία ΕΠΣ Σερρών, 7η θέση (2023-24)

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τμήμα ποδοσφαίρου γυναικών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πανσερραϊκή Α.Ε.
Επίσημη ονομασίαΠανσερραϊκή Αθλητική Ένωση
Σύντομο όνομαΠανσερραϊκή
Ίδρυση1996
ΈδραΣέρρες, Ελλάδα
ΣτάδιοΓήπεδο Ε.Π.Σ. Σερρών
Σέρρες, Ελλάδα
ΠροπονητήςΓιώργος Κομσής
ΠρωτάθλημαΒ΄ Εθνική
Πρώτη εμφάνιση

Ο Α.Σ. Ποντίων Σερρών το 2003 ίδρυσε το τμήμα ποδοσφαίρου γυναικών με υπεύθυνο τμήματος τον Μιχάλη Πουλικίδη και προπονητή τον Μίμη Παρασκευόπουλο.[1] Οι πρώτες παίκτριες που αποτέλεσαν το γυναικείο τμήμα του συλλόγου ήταν οι Σεβαστή Σαπουντζή, Θεοδώρα Κηπουρού, Στέλλα Λιούσα, Χρυσούλα Καγιορλίδου, Κωνσταντίνα Κουρκουτά, Παρασκευή Κατσαβάκη, Άννα Βουρλιά, Φωτεινή Μιντιούρη, Αναστασία Αναστασιάδου, Στυλιανή Γαλακτερού, Ανδρομάχη Τσιαχτήρη, Στυλιανή Σπανουδάκη, Μαρία Μιντιούρη, Γεσθημανή Παπουτσόγλου, Αναστασία Δημοπούλου, Ια Χιζανασβίλι, Μάια Χιζανασβίλι και Βασιλική Στόικου.[1]

Τη σεζόν 2009-10 η Πανσερραϊκή Αθλητική Ένωση δήλωσε συμμετοχή στο Περιφερειακό πρωτάθλημα και με την πρώτη της επίσημη παρουσία, η ομάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια του 1ου ομίλου και προβιβάστηκε στην Α΄ Εθνική, όπου αγωνίστηκε τη σεζόν 2010-11, γνωρίζοντας όμως τον υποβιβασμό.

Τη σεζόν 2012-13 μέσω των play offs του 1ου ομίλου της Β΄ Εθνικής κέρδισε την άνοδο στην Α΄ Εθνική, όπου αγωνίστηκε τη σεζόν 2013-14, γνωρίζοντας τον υποβιβασμό. Μετά από κάποια χρόνια σε Γ΄ και Β΄ Εθνική, επανήλθε στην Α΄ Εθνική τη σεζόν 2018-19, γνωρίζοντας όμως εκ νέου τον υποβιβασμό.

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]