Πίξι Λοτ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Pixie Lott
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Pixie Lott (Αγγλικά)
ΨευδώνυμοPixie Lott
Γέννηση12  Ιανουαρίου 1991[1]
Λονδίνο
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένο Βασίλειο
ΣπουδέςItalia Conti Academy of Theatre Arts και Brentwood County High School
Ιδιότηταηθοποιός[2][3], μουσικός, τραγουδιστής-τραγουδοποιός, τραγουδιστής, ηθοποιός θεάτρου, ηθοποιός ταινιών και μουσικός ηχογραφήσεων
Όργαναπιάνο και φωνή
Είδος τέχνηςποπ μουσική
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Πίξι Λοτ (Victoria Louise "Pixie" Lott, 12 Ιανουαρίου 1991) είναι Αγγλίδα τραγουδίστρια και στιχουργός. Ο πρώτος δίσκος της, Turn It Up, κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο 2009, έλαβε την θέση #6 στο UK Albums Chart και πούλησε πάνω από 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα. Βρισκόταν επί έξι συνεχόμενες εβδομάδες στο top twenty singles στο UK Singles Chart, με δυο singles της στην θέση #1, "Mama Do (Uh Oh, Uh Oh)" και "Boys and Girls". Ο δεύτερος δίσκος της, Young Foolish Happy (2011), περιλάμβανε την #1 επιτυχία "All About Tonight", και τα δυο singles που κατέλαβαν μια θέση στο top ten singles, "What Do You Take Me For?" και "Kiss the Stars". Ο τρίτος δίσκος της Λοτ, που έφερε το όνομά της, κυκλοφόρησε το 2014 και περιλάμβανε το single "Nasty", που κατέλαβε την θέση #9 στο UK Singles Chart και έγινε το έκτο single της που κατέλαβε μια θέση στο Top 10 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Λοτ συμμετέχει περιστασιακά στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο, μεταξύ των οποίων ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην παραγωγή του Richard Greenberg Breakfast at Tiffany's το 2016.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


  1. Εθνική Βιβλιοθήκη της Γερμανίας: (Γερμανικά) Gemeinsame Normdatei. Ανακτήθηκε στις 27  Απριλίου 2014.
  2. (Αγγλικά) Letterboxd. pixie-lott. Ανακτήθηκε στις 4  Απριλίου 2022.
  3. (Ρουμανικά) CineMagia. 607051. Ανακτήθηκε στις 4  Απριλίου 2022.