Οικολογική Συμμαχία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Οικολογική Συμμαχία
Ίδρυση2018
ΈδραΑθήνα
ΙδεολογίαΠολιτική Οικολογία
ΧρώματαΠράσινο Κίτρινο
Ιστότοπος
https://oikosymmaxia.blogspot.com
[[Πολιτικό σύστημα Ελλάδα]]
[[Κατάλογος πολιτικών κομμάτων Ελλάδα|Πολιτικά κόμματα]]
[[Εκλογές Ελλάδα|Εκλογές]]

Η «Οικολογική Συμμαχία» είναι αυτοδιοικητική παράταξη του χώρου της Πολιτικής Οικολογίας, η οποία συμμετέχει στις Περιφερειακές εκλογές του 2023 στην Αττική ως Περιφερειακή Παράταξη με επικεφαλής τον Αρχιτέκτονα Γιώργο Δημητρίου.

Ιστορία και πολιτική οπτική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η «Οικολογική Συμμαχία» συγκροτήθηκε τον Ιούλιο του 2018 ως ενεργή συλλογικότητα με πρωτοβουλία στελεχών του Οικολογικού χώρου και αδέσμευτων ενεργών πολιτών και συλλογικοτήτων του χώρου των Κινημάτων. Στόχος, η προβολή του προτάγματος της Πολιτικής Οικολογίας στο επίκεντρο της πολιτικής της χώρας, αρχικά με την συμμετοχή στις Περιφερειακές εκλογές στην Αττική ως Περιφερειακή Παράταξη και με επικεφαλής τον Αρχιτέκτονα Γιώργο Δημητρίου.

Στις Περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 παρουσιάστηκε πλήρης αρχών, θέσεων και διακήρυξης, βάσει της θεματολογίας της αναγκαίας περιφερειακής αυτονομίας και των σύγχρονων περιφερειακών πολιτικών από την σκοπιά της κυρίαρχης οπτικής της Πολιτικής Οικολογίας, της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ σε μία Κοινωνία Βιώσιμης Ευημερίας. Το άνοιγμα της κάλπης την ανέδειξε 6η δύναμη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής επί 11 Παρατάξεων, με 2,8%, 44.694 ψήφους και 3 Συμβούλους.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βιβλιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Καραγεωργάκης, Σ., & Γεωργόπουλος, Α. (2005). Όταν η Περιβαλλοντική Ηθική συναντά την Πολιτική Οικολογία. Στό: Α. Γεωργόπουλος (επιμ.) Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Ο νέος πολιτισμός που αναδύεται. Gutenberg, Αθήνα, 819-839..