Ντέιβιντ Στιλ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σερ
Ντέιβιντ Στιλ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση6 Απριλίου 1961
Χώρα πολιτογράφησηςΓιβραλτάρ
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο του Ντάραμ
Rossall School
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΚυβερνήτης του Γιβραλτάρ
Αξιοσημείωτο έργοΠόλεμος του Κοσσυφοπεδίου
ΠροκάτοχοςΈντουαρντ Ντέιβις
Στρατιωτική σταδιοδρομία
Βαθμός/στρατόςvice admiral/Βασιλικό Ναυτικό του Ηνωμένου Βασιλείου
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΑξίωμαΚυβερνήτης του Γιβλαρτάρ (από 2020)[1][2]
ΒραβεύσειςΤάγμα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας
Εν ενεργεία1979-2015
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Αντιναύαρχος Σερ Ντέιβιντ Τζορτζ Στιλ (γεννημένος στις 6 Απριλίου 1961) είναι απόστρατος ανώτερος αξιωματικός του Βασιλικού Ναυτικού που υπηρέτησε ως Δεύτερος Λόρδος της Θάλασσας μεταξύ 2012

και 2015. Ανέλαβε το αξίωμα του Κυβερνήτη του Γιβραλτάρ στις 11 Ιουνίου 2020.

Πρώιμος βίος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Στιλ γεννήθηκε στις 6 Απριλίου 1961. Σπούδασε στο Rossall School στο Lancashire και παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο του Durham όπου σπούδασε νομική, αποφοιτώντας το 1983. Μπήκε στην ενεργό δράση το 1988.

Στρατιωτική σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Στιλ εντάχθηκε στο Βασιλικό Ναυτικό το 1979. Η πρώιμη καριέρα του πέρασε σε διάφορα ραντεβού στη θάλασσα και στην ξηρά, συμπεριλαμβανομένου του νομικού συμβούλου του στόλου. Τον Δεκέμβριο του 1999, ενώ υπηρετούσε στο αεροπλανοφόρο HMS Invincible, του απονεμήθηκε ο έπαινος της βασίλισσας για την πολύτιμη υπηρεσία για την υποστήριξη επιχειρήσεων στο Κοσσυφοπέδιο και τη Βόρεια Μακεδονία νωρίτερα εκείνο το έτος. Τον Νοέμβριο του 2005 ανέλαβε τη διοίκηση της Αυτής Μεγαλειότητάς Ναυτικής Βάσης του Πόρτσμουθ και με αυτή την ιδιότητα τιμήθηκε για την «εμπνευσμένη ηγεσία» του κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής επιθεώρησης αποταμίευσης των Ναυτικών Βάσεων το 2007. Διορίστηκε επίσης Αρχηγός Ναυτικού Επιμελητείας και Βοηθός της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας.

Τον Νοέμβριο του 2008 ο Στιλ διορίστηκε Διευθυντής Πολιτικής Υπηρεσιακού Προσωπικού (Αμοιβές και Αποζημιώσεις) στο Υπουργείο Άμυνας και, τον Απρίλιο του 2010, προήχθη σε υποναύαρχο και διορίστηκε Γραμματέας του Ναυτικού. Προήχθη σε υποναύαρχο και διορίστηκε τον Οκτώβριο του 2012.

Ήδη Διοικητής του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (CBE), ο Steel τιμήθηκε ως Ιππότης Διοικητής του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (KBE) στις Τιμές Πρωτοχρονιάς του 2015. Τιμήθηκε ως Ιππότης του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη (KStJ) στις 11 Νοεμβρίου 2020.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. www.gov.uk/government/news/change-of-governor-of-gibraltar-june-2020.
  2. Ανακτήθηκε στις 9  Ιουλίου 2022.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]