Νίκος Μιχαηλίδης (ποδοσφαιριστής)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Νίκος Μιχαηλίδης, στον αγώνα για το κύπελλο Πάσχα στις 16 Απριλίου 1928 κόντρα στον Ολυμπιακό, δέχθηκε χτύπημα στο στήθος και ένα μήνα μετά απεβίωσε από αιματοπτυσία.

Ο Νίκος Μιχαηλίδης ήταν Έλληνας ποδοσφαιριστής, γεννημένος στην Αλεξάνδρεια και αγωνιζόταν ως τερματοφύλακας. Υπήρξε ένας από τους πολλούς αθλητές που έχασαν τη ζωή τους στον αγωνιστικό χώρο την προπολεμική εποχή. Σύμφωνα με τις πηγές από δημοσιεύματα της εποχής θεωρούνταν ένας από τους κορυφαίους ανερχόμενους τερματοφύλακες της εποχής του και αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό την περίοδο 1927-28.[1] Στον δεύτερο αγώνα που συμμετείχε φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε για το Κύπελλο Πάσχα στις 16 Απριλίου 1928 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Κατά τη διάρκεια του αγώνα δέχθηκε ένα δυνατό σουτ στο στήθος με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά και να νοσηλευτεί στον Ευαγγελισμό. Δεν κατάφερε ποτέ να αναρρώσει και απεβίωσε από αιμοπτυσία ένα μήνα αργότερα.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Επίσημη σελίδα Παναθηναϊκού - All Time Roster
  2. [1] Αρχειοθετήθηκε 2023-05-28 στο Wayback Machine., Επίσημη σελίδα Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου - Παναθηναϊκά Βραβεία.

Εξωτερικές συνδέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]