Νίκη Γρανά

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Νίκη Γρανά
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Νίκη Γρανά (Ελληνικά)
Γέννηση16  Απριλίου 1987
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
ΣπουδέςΔραματική Σχολή Αθηνών «Γιώργος Θεοδοσιάδης»
Δραματική Σχολή Θέατρο των Αλλαγών
Εθνικό Ωδείο
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
τραγουδίστρια

Η Νίκη Γρανά (Αθήνα, 16 Απριλίου 1987) είναι Ελληνίδα ηθοποιός της τηλεόρασης και τραγουδίστρια.[1][2]

Είναι κυρίως γνωστή για τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά Κλεμμένα Όνειρα.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Το 2002, σε νεαρή ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται με το τραγούδι ενώ συνεργάστηκε με τους Πυξ Λαξ στο Σταυρό του Νότου κάνοντας φωνητικά. Όταν τελείωσε το σχολείο ξεκίνησε τις σπουδές της πάνω στο αντικείμενο της υποκριτικής στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη απ' όπου αποφοίτησε το 2009, ενώ έχει σπουδάσει μουσική στο Εθνικό Ωδείο. Στις 15 Απριλίου του 2021 εκείνη κι ο σύντροφός της απέκτησαν το πρώτο τους παιδί,τη Φλώρα.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έκανε την πρώτη της εμφάνιση ως ηθοποιός στην τηλεόραση, με ένα μικρό ρόλο, στη σειρά Μαύρα Μεσάνυχτα ενώ έκανε εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές. Έχει συνεργαστεί με διάφορους γνωστούς καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Μίλτος Πασχαλίδης ενώ έχει ολοκληρώσει τον πρώτο της δίσκο, σε συνεργασία με την μπάντα της, τους misty9.[3]

Η πρώτη γνωστή εμφάνιση στην τηλεόραση έγινε το 2011, στην καθημερινή σειρά Κλεμμένα Όνειρα στο Mega Channel. Εκεί για τρεις σεζόν υποδύθηκε τη Φρύνη Δημητριάδη, μία νεαρή φοιτήτρια που συγκατοικούσε με την κεντρική πρωταγωνίστρια της σειράς.[4] Μετά την ολοκλήρωση του ρόλου της στη σειρά ακολούθησαν διάφορες συμμετοχές στη δραματική σειρά Δικαίωση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αρβανίτη τη σεζόν 2014-2015. Το 2017 πρωταγωνίστησε μαζί με τον Κώστα Αποστολίδη, τη Ζέτα Δούκα και την Ελισάβετ Μουτάφη στην καθημερινή σειρά Αρ3να στο Star Channel.[5] Τη σεζόν 2017-2018 πρωταγωνίστησε μαζί με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, τη Θωμαΐδα Ανδρούτσου και την Κατερίνα Μισιχρόνη στην κομεντί 4xxx4. Το 2018, έπαιξε σε ένα επεισόδιο της αστυνομικής σειράς Έγκλημα και Πάθος.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]