Μπάρμπαρα Αν Χάκμαν Τέιλορ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μπάρμπαρα Αν Χάκμαν Τέιλορ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση12 Σεπτεμβρίου 1943
Ιλινόι, Η.Π.Α.
Εξαφάνιση6 Δεκεμβρίου 1967 (24 ετών)
Θάνατος26 Απριλίου – 3 Μάϊου 1968
Μπέργκεν, Νορβηγία
Αιτία θανάτουΑνθρωποκτονία
Συνθήκες θανάτουανθρωποκτονία
Τόπος ταφήςΝεκροταφείο του Τζόρτζταουν, Κεντάκι
ΨευδώνυμοΜπόμπι Τέιλορ, Κορίτσι της Σκηνής
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ύψος1,55 μέτρα
Πληροφορίες ασχολίας

Η Μπάρμπαρα Αν "Μπόμπι" Χάκμαν Τέιλορ (12 Σεπτεμβρίου 1943 – Δεκέμβριος 1967), ήταν μια Αμερικανίδα που εξαφανίστηκε από το σπίτι της στο Λέξινγκτον του Κεντάκι στα τέλη του έτους 1967 και βρέθηκε δολοφονημένη στις 17 Μαΐου του 1968, κοντά στο Τζόρτζταουν του Κεντάκι (περίπου 15 μίλια από το σπίτι της). Για σχεδόν 30 χρόνια δεν γνώριζαν την ταυτότητα της και γι' αυτό της είχα δώσει το ψευδώνυμο το «Κορίτσι της Σκηνής», λόγω του υλικού που είχαν τυλίξει το σώμα της. Στις 23 Απριλίου του 1998, το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σκοτ ανακοίνωσε δημόσια ότι είχαν επιτέλους γίνει γνωστά τα στοιχεία της.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Γουίλμπουρ Ριντλ, ο οποίος έψαχνε για γυάλινους μονωτές παράλληλα με τον αυτοκινητόδρομου US Route 25 κοντά στην Τζόρτζταουν του Κεντάκι, στις 17 Μαΐου του 1968, ανακάλυψε ένα γυναικείο σώμα σε αποσύνθεση τυλιγμένο σε έναν βαρύ πράσινο μουσαμά. Ήταν υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως σκηνή κάμπινγκ. Οι αρχές δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν την αιτία του θανάτου της εκείνη την εποχή. Αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι πέθανε από ασφυξία και επίσης υπέστη σοβαρά τραύματα από ξυλοδαρμό. Η αστυνομική έρευνα όμως δεν κατάφερε να ταυτοποιήσει τη νεκρή γυναίκα ή να κατονομάσει ύποπτους για τον φόνο της, παρά τις προσπάθειες να δημοσιοποιηθεί η περιγραφή της και να ελεγχθούν οι αναφορές για αγνοούμενες γυναίκες. [1]

Χωρίς νέα στοιχεία στην υπόθεση, τα απομεινάρια της θάφτηκαν το 1971 στο νεκροταφείο της Τζορτζτάουν. Μια τοπική εταιρεία δώρισε την ταφόπλακα, στην οποία αναγράφονταν τα εξής:

Το Κορίτσι της Σκηνής. Βρέθηκε στις 17 Μάϊου του 1968. Κοντά στον αυτοκινητόδρομου US Route 25. Πέθανε μεταξύ τις 26ης Απριλίου - 3ης Μάιου του 1968. Η ηλικία της κυμαίνεται ανάμεσα στα 16 - 19 έτη. Το ύψος της ήταν 1,55 μέτρα, είχε βάρος 50 - 53 κιλά και τα μαλλιά της ήταν καστανοκόκκινα. Γυναίκα χωρίς όνομα.

Στην απέναντι πλευρά είχε γίνει ένα χαρακτικό ενός αστυνομικού σκίτσου για να απεικονίσει πώς θα μπορούσε να ήταν εμφανισιακά στη ζωή.

Ταυτοποίηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Απρίλιο του 1998, το «Κορίτσι της Σκηνής» αναγνωρίστηκε από το αστυνομικό τμήμα της Κομητείας Σκοτ ως Μπάρμπαρα Αν Χάκμαν Τέιλορ. Σημαντική βοήθεια στην ταυτοποίηση, έφεραν οι προσπάθειες του Τοντ Μάθιους, τότε 27 ετών, από το Λίβινγκστον του Τενεσί. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, παντρεύτηκε την κόρη του Γουίλμπουρ Ριντλ, ο οποίος το 1968 είχε ανακαλύψει το πτώμα της άγνωστης γυναίκας. Ο Τοντ είχε ακούσει για την εξαφάνιση της Μπάρμπαρα, και ενδιαφέρθηκε έντονα για την υπόθεση της. Άρχισε να ψάχνει στο διαδίκτυο σε βάσεις δεδομένων και σε ιστοσελίδες εθελοντών για αγνοούμενους και νεκρά άγνωστα πρόσωπα. Το 1997 δημιούργησε τη δική του ιστοσελίδα για το «Κορίτσι της Σκηνής», προκειμένου να ενημερώσει τον κοινό για την υπόθεση της. [2]

Το 1998 ο Τοντ ανακάλυψε μια ανάρτηση για την Μπάρμπαρα που δημοσιεύτηκε από την οικογένεια Χάκμαν σε έναν ιστότοπο αγνοουμένων. Η νεαρή γυναίκα ήταν παντρεμένη στο Λέξινγκτον του Κεντάκι, στο οποίο ζούσε με τον σύζυγο της, Τζορτζ Ερλ Τέιλορ, και την κόρη τους. Τελευταία φορά που είδαν ζωντανή την Μπάρμπαρα ή έμαθαν νέα της ήταν στα τέλη του 1967. Κατόπιν τα ίχνη της χάθηκαν. Ο Τοντ έστειλε με email πληροφορίες για το «Κορίτσι της Σκηνής» στην αδελφή της Μπάρμπαρα, την Ρόζμαρι Γουέστμπρουκ, καθώς πίστευε ότι η άγνωστη είχε πολλές ομοιότητες με την εξαφανισμένη αδερφή της. Κατόπιν επικοινώνησε με το γραφείο του σερίφη της Κομητείας Σκοτ. Πράγματι, οι αρχές επιβεβαίωσαν την υποψία του, καθώς τα στοιχεία της περιγραφής της εμφάνισης της αγνοούμενης Μπάρμπαρα, ταίριαζαν με αυτά της νεκρής, συμπεριλαμβανομένου και ενός διακριτικού κενού ανάμεσα στα δύο πάνω κεντρικά της δόντια.[2] [3]

Η αστυνομία έκανε εκταφή των λειψάνων του «Κοριτσιού της Σκηνής», για εξαγωγή και ανάλυση DNA και πιθανή αντιστοίχιση με μέλη της οικογένειας Χάκμαν. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά και στις 26 Απριλίου του 1998, το αστυνομικό τμήμα επιβεβαίωσε την ταυτότητα του θύματος ως Μπάρμπαρα Αν Χάκμαν.

Επιπλέον, η κόρη της Μπάρμπαρα είχε εντοπιστεί στο Οχάιο, όπου ζούσε κοντά με συγγενείς του πατέρα της. [2] Είχε πλέον παντρευτεί και είχε τα δικά της παιδιά μέχρι να αναγνωριστεί η μητέρα της. [4]

Η οικογένεια επέλεξε να προσθέσει μια νέα ταφόπλακα (χωρίς να αφαιρέσει την παλιά) στο κάτω μέρος του τάφου της Μπάρμπαρα Αν Χάκμαν που περιλάμβανε την φράση: "Αγαπημένη Μητέρα, Γιαγιά και αδελφή".

Ο σύζυγος της, Τζορτζ Ερλ Τέιλορ, ήταν εργάτης καρναβαλιού και μετά την ταυτοποίηση της, ο κύριος ύποπτος στην υπόθεση της δολοφονίας της Μπάρμπαρα. Δεν υπέβαλε αναφορά αγνοούμενου, αλλά είπε στην οικογένεια της ότι τον εγκατέλειψε και έφυγε με άλλον άντρα. Πέθανε από καρκίνο τον Οκτώβριο του 1987. Επειδή ήταν ο κύριος ύποπτος, η οικογένεια της Μπάρμπαρα δεν θέλησε να αναγράφετε το όνομα του ως συζύγου της, στην νέα ταφόπλακα.[1]

Εκπομπές που ασχολήθηκαν με την υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Η εγκληματικής σειράς Who Killed Jane Doe;.
  • Το αστυνομικό podcast Crime Junkie στο επεισόδιο: «Κορίτσι της Σκηνής».
  • Το αστυνομικό podcast My Favorite Murder στο επεισόδιο: "Namaste Sexy" (Γεια σου Σέξυ).
  • Το αστυνομικό podcast Anatomy of Murder στο επεισόδιο: "Ανταλλαγή ιστοριών φαντασμάτων", στις 27 Οκτωβρίου του 2021.
  • Το podcast του εγκλήματος Cold Cases στο επεισόδιο: «Κορίτσι της Σκηνής και η Τζούλι Ντο».

Συνέπεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά την ταυτοποίηση της Μπάρμπαρα, ο Τοντ Μάθιους έγινε ένας από τους ιδρυτές του The Doe Network. Είναι μια πλατφόρμα με ηλεκτρονική βάση δεδομένων η οποία ζητά βοήθεια από εθελοντές, προσπαθώντας να λύσει υποθέσεις αγνοουμένων ή νεκρών ατόμων χωρίς ταυτότητα.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 "Tent Girl." Who Killed Jane Doe?, season 2, episode 1, Investigation Discovery, January 23, 2018.
  2. 2,0 2,1 2,2 AP, "Internet sleuthing may help to identify Tent Girl", The Tennessean (Nashville, TN), February 22, 1998; accessed May 5, 2019
  3. Wolfe, Charles. "Thirty years later, 'Tent Girl' homicide victim identified", Daily News, Bowling Green, Kentucky, April 23, 1998. Retrieved on August 24, 2014.
  4. O'Neil, Helen (March 30, 2008). «Amateur sleuths restore identity to the dead». Seattle PI. http://www.seattlepi.com/news/article/Amateur-sleuths-restore-identity-to-the-dead-3219899.php. Ανακτήθηκε στις July 23, 2015.