Μιχάλης Τσαουσόπουλος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μιχάλης Τσαουσόπουλος
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση14 Ιανουαρίου 1953
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταραδιοφωνικός παρουσιαστής
τηλεοπτικός παρουσιαστής
διασκεδαστής

Ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος (Ταμπούρια Πειραιά, 14 Ιανουαρίου 1953), γνωστός και με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Michael 267, είναι Έλληνας ραδιοφωνικός παραγωγός, παρουσιαστής και διασκεδαστής.

Βιογραφικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε το 1953 στα Ταμπούρια, μία συνοικία του Πειραιά. Αποφοίτησε το 1971 από το ιδιωτικό γυμνάσιο Στέγκα. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν επιμελήθηκε διάφορες ραδιοφωνικές εκπομπές χωρίς την τυπική έγκριση της κρατικής ραδιοφωνίας, κάτι για το οποίο κατηγορήθηκε. Συνέχισε στους ιδιωτικούς ραδιοσταθμούς Αθήνα 9.84, ANT1 Radio, POP FM[εκκρεμεί παραπομπή] και Kiss 92.9, ενώ το 2000 δημιούργησε το Radio DJ (μετέπειτα Athens DeeJay), για λογαριασμό των Αττικών Εκδόσεων. Σήμερα, διευθύνει και τα 3 βασικά ραδιόφωνα των Ομίλου, Athens Dj, Rock Fm και Λάμψη.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, παρουσίασε την τηλεοπτική εκδοχή του άλλοτε ραδιοφωνικού παιχνιδιού ΝΑΙ ή ΟΧΙ του Νίκου Μαστοράκη, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Στο παιχνίδι, διαγωνίζονταν πολίτες σε πλατείες γειτονιών της Αθήνας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος, με έπαθλο 5.000 δραχμών.

Θεωρείται ιδιαίτερα αγαπητός και δημοφιλής.

Τα τελευταία χρόνια είναι επικεφαλής της πρωινής εκπομπής Breakfast στα FM, με την υπόλοιπη ομάδα, να απαρτίζεται από την Μαρία Ένεζλη, τον επι χρόνια συνεργάτη του Γιώργο Σκιαδά και τον παλιότερο άνθρωπο της παραγωγής στον σταθμό, Erwin Κλάπη.

Τηλεοπτικές εκπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τηλεπαιχνίδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τηλεοπτικές σειρές που έλαβε μέρος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]