Μικέλε Περνιόλα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Μικέλε Περνιόλα
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση6  Σεπτεμβρίου 1998[1]
Παλατζιάνο
Χώρα πολιτογράφησηςΙταλία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΙταλικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατραγουδιστής
ηθοποιός
τραγουδοποιός
Περίοδος ακμής2012
Ιστότοπος
micheleperniolaofficial.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Μικέλε Περνιόλα (6 Σεπτεμβρίου 1998) είναι Ιταλός τραγουδιστής, πιο γνωστός επειδή εκπροσώπησε το Σαν Μαρίνο στον Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2013 με το τραγούδι O-o-O Sole Intorno a Me (αγγλικά : O-o-O Sunlight all around me). Εκπροσώπησε επίσης το Σαν Μαρίνο στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2015 με την Ανίτα Σιμοντσίνι. Τραγούδησαν το τραγούδι Chain of Lights, το οποίο δεν προκρίθηκε στον τελικό καθώς έλαβε την δέκατη έκτη θέση στον δεύτερο ημιτελικό.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μικέλε Περνιόλα γεννήθηκε στο Παλατζιάνο, μια μικρή πόλη κοντά στο Ταράντο της Ιταλίας, όπου μένει μαζί με τους γονείς και τις δυο μικρότερες αδερφές τους. Μια από τις αδερφές του, η Ραφαέλα Περνιόλα, εκπροσώπησε το Σαν Μαρίνο στον Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2014 ως μέλος του συγκροτήματος The Peppermints. Ο Περνιόλα έδειξε ενδιαφέρον για την μουσική από μικρή ηλικία αλλά ξεκίνησε την καριέρα του στο τραγούδι από την ηλικία των 9 ετών.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

2012: Ti lascio una canzone[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Δεκέμβριο του 2012, ο Περνιόλα κέρδισε την έκτη σεζόν της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς Ti lascio una canzone, το ιταλικό Rising Star. Μετά την νίκη του, ο Περνιόλα ξεκίνησε να αποκτά θαυμαστές όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.

Παιδικός Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2013[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρόλο που οι κανόνες του Παιδικού Διαγωνισμού Τραγουδιού αναφέρουν ότι οι βασικοί τραγουδιστές πρέπει να έχουν την εθνικότητα της χώρας τους ή να έχουν ζήσει σε εκείνη τη χώρα για τουλάχιστον δυο χρόνια, η EBU έδωσε ειδική άδεια στα παιδιά ηλικιάς 10-15 ετών τα οποία κατάγονται είτε από το Σαν Μαρίνο είτε από την Ιταλία. Ο Μικέλε Περνιόλα επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει το Σαν Μαρίνο στον 11ο Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στις 30 Νοεμβρίου 2013 με το τραγούδι O-o-O Sole Intorno a Me. Το τραγούδι κατέκτησε την δέκατη θέση από μια ομάδα 12 τραγουδιών, λαμβάνοντας 42 πόντους.

2014-σήμερα : Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 18 Απριλίου 2014 ανακοινώθηκε ότι ο Περνιόλα θα ανακοίνωνε την βαθμολογία για το Σαν Μαρίνο στον 59ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Παρόλο που είχε γεννηθεί τον Σεπτέμβριο του 1998, η EBU τού έδωσε ειδική άδεια για να ανακοινώσει τους βαθμούς της χώρας του.

Το κανάλι SMRTV αποκάλυψε ότι ο Περνιόλα και η Ανίτα Σιμοντσίνι θα εκπροσωπούσαν το Σαν Μαρίνο στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2015 κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στις 27 Νοεμβρίου 2014. Ο Περνιόλα είχε προηγουμένως εκπροσωπήσει το Σαν Μαρίνο στον Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2013 ενώ η Σιμοντσίνι εκπροσώπησε την ίδια χώρα στον Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού το 2014 ως μέλος του συγκροτήματος The Peppermints.

Φημολογείται ότι ο Περνιόλα έμαθε πως θα τραγουδούσε ντουέτο με την Σιμοντσίνι ενώ πήγαινε με το αυτοκίνητό του στην συνέντευξη τύπου που θα το ανακοίνωνε.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Singles[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος Τίτλος
2013 "O-o-O Sole Intorno a Me" ("O-o-O Sunlight all Around Me")
2015 "Chain of Lights"

(με την Ανίτα Σιμοντσίνι)

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 (Αγγλικά) Discogs. 3904438. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Michele Perniola στο Wikimedia Commons


Προκάτοχος
Βαλεντίνα Μονέττα
Maybe (Forse)
Συμμετοχή του Αγίου Μαρίνου στη Eurovision
2015
μαζί με την Ανίτα Σιμοντσίνι
Διάδοχος
Σερχάτ
I Didn't Know