Λόρι Έρρικα Ραφ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Λόρι Έρρικα Ραφ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση16 Οκτωβριου 1968
Φιλαδέλφεια (Πενσυλβάνια)
Θάνατος24 Δεκεμβρίου 2010 (42 ετών)
Λόνγκβιου, Τέξας
Αιτία θανάτουΑυτοκτονία
Συνθήκες θανάτουΑυτοκτονία
ΨευδώνυμοΛόρι Έρρικα Κέννεντυ, Μπέκυ Σου Τέρνερ
Χώρα πολιτογράφησηςΑμερική
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο του Τέξας στο Άρλινγκτον
Πληροφορίες ασχολίας
Γνωστός γιακλέψιμο ταυτότητας
Οικογένεια
ΣύζυγοςΜπέικ Ραφ (σύζυγος) (γάμος το 2004 και διαζύγιο το 2010)
ΤέκναΜία κόρη
ΣυγγενείςΝτιάν Κάσιντι Μπέκερ (μητέρα)

Η Κίμπερλυ Μαρία Μακ-Λιν, γνωστή και ως Λόρι Έρρικα Κέννεντυ Ραφ (16 Οκτωβρίου 1968 – 24 Δεκεμβρίου 2010), ήταν μια Αμερικανίδα που έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της με κλεμμένα στοιχεία ταυτότητας,[1] ενώ τα πραγματικά της στοιχεία φανερωθήκαν σχεδόν έξι χρόνια μετά την αυτοκτονία της, και μετά από εξαντλητικές έρευνες και πολλές γενετικές εξετάσεις. [2] Η αρχή για την ανακάλυψη της αλήθειας έγινε με μια σειρά από αινιγματικά έγγραφα της Λόρι, τα οποία βρέθηκαν μετά τον θάνατο της και άφηναν ασαφείς υπόνοιες ότι δεν ήταν αυτή που νόμιζε η οικογένεια της.

Τα πρώτα χρόνια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Κίμπερλυ ως παιδί έζησε ευτυχισμένα χρόνια. Μια παιδική της φίλη την χαρακτήρισε ως ήσυχη και εσωστρεφής. Ωστόσο ως έφηβη, βίωσε τον χωρισμό των γονιών της και αυτό το γεγονός δεν μπορούσε να το ξεπεράσει ποτέ. Τα πράγματα όμως έγιναν χειρότερα όταν η μητέρα της αποφάσισε να παντρευτεί για δεύτερη φορά. Η Κίμπερλυ δεν ενέκρινε αυτό τον γάμο αλλά δεν μπορούσε να κάνει και διαφορετικά. Αντιπαθούσε τον πατριό της Ρόμπερτ Μπέκερ, και δεν τα πήγαινε καλά μαζί του. Συνεχώς υπήρχαν εντάσεις μέσα στην οικογένεια. Επίσης ένιωθε θυμό για τα νέα δεδομένα της ζωής της, καθώς έπρεπε να ζήσει σε άλλο σπίτι και να πάει σε διαφορετικό σχολείο στο Γουίνκοτε της Πενσυλβάνια. Τελικά, το 1986, σε ηλικία 18 ετών, αποφάσισε να φύγει από το σπίτι και να κάνει μια νέα αρχή στο Κινγκ της Πρωσίας, στην Πενσυλβάνια. Αφού έζησε μόνη της για λίγο, η Κίμπερλυ έστειλε ένα σύντομο σημείωμα στην οικογένεια της λέγοντας ότι μετακομίζει ξανά και ότι δεν ήθελε πλέον να έχει καμία σχέση μαζί τους. Τους ζήτησε μάλιστα να μην την αναζητήσουν ποτέ. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που οι δικοί της άνθρωποι την έβλεπαν ζωντανή.

Μπέκυ Σου Τέρνερ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Μπέκυ Σου Τέρνερ γεννήθηκε το 1969 και είχε πατέρα τον Τέρρυ Τέρνερ. Αυτή και οι δύο αδερφές της (Αν Μαρί Τέρνερ 8 ετών και Κέι Φράνσυς Τέρνερ 3 ετών) πέθαναν στις 29 Δεκεμβρίου του 1971 όταν ξέσπασε φωτιά στο σπίτι τους στο Φάιφ της Ουάσιγκτον. Ο πατέρας προσπάθησε να σώσει τις κόρες του, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα λόγω του ότι εκείνες παγιδεύτηκαν στις φλόγες μέσα στην κρεβατοκάμαρα τους στον επάνω όροφο. Αντίθετα ο 4χρονος αδερφός τους Τέρρυ Τζο, κατάφερε να επιβιώσει.

Δραστηριότητες πριν το γάμο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όταν η Κίμπερλυ έμαθε με κάποιο τρόπο την ιστορία του νεκρού κοριτσιού, αποφάσισε να πάρει την ταυτότητα της. Έτσι τον Μάιο του 1988, η Κίμπερλυ υποδυόμενη την Μπέκυ Σου Τέρνερ, ζήτησε το πιστοποιητικό γέννησης της Μπέκυ, από τις αρχές του Μπέικερσφιλντ της Καλιφόρνια δηλαδή στην πόλη που γεννήθηκε η Τέρνερ.[3] Όταν το έλαβε, ταξίδεψε στο Αϊντάχο, όπου χρησιμοποίησε το έγγραφο για να αποκτήσει μια κρατική ταυτότητα στις 16 Ιουνίου [4]

Κατόπιν, εμφανίστηκε ενώπιον ενός δικαστή στο Ντάλας στις 5 Ιουλίου 1988 και άλλαξε νομικά το όνομα της σε Λόρι Έρρικα Κέννεντυ. (Η Κίμπερλυ σίγουρα ήξερε τι έκανε όταν άλλαξε το όνομα της δύο φορές. Μια πηγή που μπορεί να είχε συμβουλευτεί ήταν το «The Paper Trip», δηλαδή ένα φυλλάδιο της δεκαετίας του '70 που περιέγραφε λεπτομερώς μερικούς τρόπους για να αποκτήσει κάποιος μια νέα ταυτότητα χωρίς να τον πιάσουν. Όπως και να έχουν τα πράγματα, το μόνο σίγουρο είναι ότι την βοήθησαν και οι συγκυρίες της εποχής να πέτυχει τον στόχο της, καθώς εκείνα τα χρόνια, όλα τα νομικά έγγραφα ήταν ακόμα χειρόγραφα και το διαδίκτυο δεν ήταν διαδεδομένο.)

Μια εβδομάδα μετά την αλλαγή του ονόματος, η Λόρι απέκτησε αριθμό κοινωνικής ασφάλισης και νομιμοποίησε ως ημερομηνία γέννησης την 18η Ιουλίου του 1969. Έλαβε άδεια οδήγησης στο Τέξας το 1989 και απολυτήριο λυκείου το επόμενο έτος. Κάποιος που την γνώριζε από εκείνη την εποχή υποστήριξε ότι η Λόρι το 1990 είχε δουλέψει και ως εξωτική χορεύτρια. Κατόπιν γράφτηκε στο Κοινοτικό Κολλέγιο της Κομητείας του Ντάλας και το 1997 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Άρλινγκτον με πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων. Σύμφωνα με ένα βιογραφικό του 2003 (το οποίο μπορεί να είχε κατασκευάσει η ίδια), η Λόρι ισχυρίστηκε ότι είχε γνώσεις πληροφορικής και ειδικευόταν στις γλώσσες προγραμματισμού υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένης της γλώσσας C. Υποστήριζε επίσης ότι είχε εργαστεί ως αυτοαπασχολούμενο στέλεχος μάρκετινγκ στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας από το 1992 έως το 1998. Μετά από αυτό, είπε ότι ολοκλήρωσε πρακτική άσκηση στο Ντάλας και στη συνέχεια της ανατέθηκε να εργαστεί ως ειδικός εκδόσεων φυλλαδίων για μια εκκλησία. Το βιογραφικό της έγραφε επίσης ότι έμεινε στο Ντάλας για τα επόμενα 5 χρόνια όπου συνέχισε να εργάζεται στο μάρκετινγκ μέχρι το 2002 αλλά απολύθηκε από την δουλειά της και κατόπιν εργάστηκε σε μια άλλη για λιγότερο από ένα μήνα. Το 2003 εργαζόταν μόνο με μερική απασχόληση κάνοντας τεχνική υποστήριξη για μια εταιρεία στο προάστιο του Άρλινγκτον του Τέξας.

Γάμος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2003 η Λόρι γνώρισε τον Τζον Μπλέικλι ή αλλιώς "Μπλέικ" Ραφ, τον γιο μιας κοινωνικά εξέχουσας και ευκατάστατης οικογένειας στο Ανατολικό Τέξας, σε μια λειτουργία στην εκκλησία. Ο Μπλέικ την περιέγραψε ως απίστευτα εσωστρεφή, ιδιαίτερα όσον αφορά το παρελθόν της. Την περίοδο της γνωριμίας τους, η Λόρι του είχε πει ότι ήταν από την Αριζόνα, ότι οι γονείς της είχαν πεθάνει, ότι ήταν μοναχοπαίδι και ότι είχε μια δυστυχισμένη παιδική ηλικία, και γι' αυτό είχε κάψει όλες τις παλιές της φωτογραφίες, οι οποίες τις έφερναν κακές αναμνήσεις. Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο πατέρας της ήταν ένας αποτυχημένος χρηματιστής. Ο Τζον και η Νάνσυ Ραφ ήταν δύσπιστοι όσον αφορά την Λόρι, καθώς τους προβλημάτιζε η μυστικοπάθεια της και το ότι δεν γνώριζαν σχεδόν τίποτα για την ζωή της, πέρα από τις λίγες πληροφορίες που εκείνη μοιράστηκε με τον γιο τους. Από την άλλη πλευρά, ο Μπλέικ, αποδέχτηκε την "αλήθεια" της Λόρι και δεν της έκανε καμία επιπλέον ερώτηση. Όταν αποφάσισαν να παντρευτούν, ο Μπλέικ πρότεινε έναν μεγάλο και εντυπωσιακό γάμο. Η μητέρα του, Νάνσυ Ραφ, που συμφωνούσε μαζί του, τους ρώτησε αν επιθυμούσαν να βάλει μια ανακοίνωση του αρραβώνα και του γάμου τους στην τοπική εφημερίδα. Η Λόρι δεν είδε με καλό μάτι την πρόταση του μέλλοντα συζύγου της, την οποία υποστήριξε και η μέλλουσα πεθεράς της και τελικά απέρριψε την ιδέα του ανοιχτού γάμου. Τελικά υπερίσχυσε το δικό της θέλω, και το ζευγάρι παντρεύτηκε κρυφά τον Ιανουάριο του 2004 σε μια εκκλησία έξω από το Ντάλας, με μόνο παρευρισκόμενο στην γαμήλια τελετή τον ιεροκήρυκα.

Αφού παντρεύτηκαν, μετακόμισαν στη Λέονταρντ του Τέξας. Εκεί η Λόρι έπιασε δουλειά ως mystery shopper (μυστική πελάτισσα, πράγμα που σήμαινε ότι ψώνιζε αγαθά σε διάφορες επιχειρήσεις και στη συνέχεια έκανε κριτική στην εξυπηρέτηση και στην ποιότητα των προϊόντων που λάμβανε για λογαριασμό της εταιρείας της). Έγινε επίσης μέλος της ομάδας δικτύωσης των γυναικών επιχειρηματιών του Τέξας, παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες έλεγαν ότι ήταν αρκετά αδιάφορη σαν άνθρωπος και ως προσωπικότητα. Επιπρόσθετα οι γείτονες, ανέφεραν ότι η Λόρι ήταν αντικοινωνική και συχνά περπατούσε αμίλητη στην περίμετρο της αυλής της με σκυμμένο το κεφάλι.

Η Λόρι ήθελε πολύ να αποκτήσει παιδιά. Προσπάθησε αρκετές φορές, αλλά δυσκολευόταν να συλλάβει και υπέστη πολλαπλές αποβολές. Αυτό οδήγησε αργότερα τα πεθερικά της να πιστέψουν ότι η Λόρι ήταν μεγαλύτερη από όσο ισχυριζόταν, αν και τελικά η διαφορά αποδείχθηκε ότι ήταν λιγότερο από ένα χρόνο. Τελικά γέννησε ένα κοριτσάκι μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης το 2008. Μετά από αυτό το ευτυχές γεγονός, τα πεθερικά της και ο σύζυγος της άρχισαν να βλέπουν κάποιες περίεργες συμπεριφορές από την μεριά της Λόρι.

Διαζύγιο και αυτοκτονία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάρρευση γάμου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Λόρι ίσως λόγω της δυσκολίας που αντιμετώπισε στην προσπάθεια να συλλάβει παιδί, είχε εμμονή με την κόρη της. Ήταν «υπερβολικά προστατευτική» μαζί της, αρνούμενη συχνά να αφήσει κάποιον άλλο να την αγγίξει. Έφτανε μέχρι του σημείου να παίρνει το μωρό μαζί της όταν πήγαινε στο μπάνιο. Άρχισε επίσης να απαγορεύει στα πεθερικά της να έχουν επαφές με την εγγονή τους, να παίρνουν αγκαλιά το μωρό και πολλές φορές δεν τους άφηνε ούτε να μένουν στο ίδιο δωμάτιο μαζί της. Παρόλα αυτά τους ρωτούσε συχνά με εμμονή το οικογενειακό ιστορικό της οικογένειας Ραφ, και προσπαθούσε να μάθει περισσότερα για εκείνους, χωρίς όμως να αποκαλύπτει η ίδια προσωπικές λεπτομέρειες για το παρελθόν της. Από κάποιο σημείο και μετά, ο Τζον και η Νάνσυ Ραφ, άρχισαν να απομακρύνονται επειδή είχαν απογοητευτεί τόσο πολύ από την αλλόκοτη συμπεριφορά της νύφης τους και δεν ήθελαν να έχουν πλέον καμία σχέση μαζί της.

Ο Μπλέικ ένιωθε πιεσμένος και απομονωμένος στο γάμο του. Η οικογένεια του δεν τα πήγαινε καλά με την Λόρι και όλη της η προσοχή της ήταν στο μωρό, εις βάρος του γάμου τους. Το ζευγάρι σε μια προσπάθεια να επουλώσει την τραυματισμένη του σχέση, άρχισε να επισκέπτεται κάποιον πάστορα για να τους βοηθήσει στο γάμο τους. Ωστόσο, η Λόρι εξακολουθούσε να αρνείται να είναι ανοιχτή και ειλικρινής για τον εαυτό της και το παρελθόν της. Ο Μπλέικ δεν μπορούσε πλέον να διαχειριστεί τα προβλήματα στο γάμο του και την ένταση μεταξύ της οικογένειας του και της συζύγου του. Το 2010, μετακόμισε στο πατρικό του σπίτι στο Λόνγκβιου του Τέξας και υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, αφήνοντας την κόρη τους μαζί με την Λόρι.

Αυτοκτονία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στους μήνες που μεσολάβησαν μεταξύ του χωρισμού και της αυτοκτονίας της Λόρι, εκείνη γινόταν όλο και πιο απρόβλεπτη. Μια γειτόνισσα θυμήθηκε ότι η Λόρι και η κόρη της έμοιαζαν σαν να υποσιτίζονται. Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Λόρι συχνά περιπλανιόταν μόνη στους δρόμους και περπατούσε άσκοπα πέρα δώθε. Άρχισε επίσης να στέλνει απειλητικά email και να παρενοχλεί την οικογένεια Ραφ. Επιπλέον, σε κάποια περίπτωση που παρέδωσε την κόρη της για να περάσει χρόνο με τον πατέρα της, η Λόρι δημιούργησε μια σκηνή στο σπίτι των πεθερικών της και προσπάθησε να κλέψει ένα σετ από τα κλειδιά του σπιτιού τους. Η κατάσταση είχε ξεφεύγει τόσο πολύ από την μεριά της Λόρι, με αποτέλεσμα η οικογένεια Ραφ να της κάνει ασφαλιστικά μέτρα. [5]

Η Λόρι ήταν συντετριμμένη από τη διάλυση του γάμου της. Πήγε σε συμβουλευτικές συναντήσεις που γίνονταν στην τοπική εκκλησία της και έχασε πολύ βάρος. Άρχισε όμως να συμπεριφέρεται ακόμα πιο περίεργα. Μιλούσε στον ιερέα ασταμάτητα για πράγματα που δεν της άρεσαν στον εαυτό της και δεν φαινόταν να καταλαβαίνει γιατί ο γάμος της είχε αποτύχει. Ήταν συχνά νευριασμένη και καθόταν για μεγάλες χρονικές περιόδους χωρίς να μιλάει, κοιτώντας απλώς τα χέρια της.

Στις 24 Δεκεμβρίου του 2010, ο Τζον Ραφ βγήκε από το σπίτι του, όπως συνήθιζε κάθε πρωί, για να πάρει την εφημερίδα του. Εντούτοις, παρατήρησε στο απέναντι πεζοδρόμιο το παρκαρισμένο αυτοκίνητο της Λόρι. Όταν πλησίασε κοντά στο σημείο, ανακάλυψε το νεκρό σώμα της νύφης του. Χωρίς να χάσει χρόνο κάλεσε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι εκείνη είχε πυροβολήσει θανάσιμα τον εαυτό της στο κεφάλι. Με το να πάρει την ζωή της, η Λόρι επέλεξε επίσης να πάρει στον τάφο της το μυστικό της αληθινής της ταυτότητας. Οι αρχές υπέθεσαν ότι αρχικά έφτασε έξω από το σπίτι των πεθερικών της, με σκοπό να βλάψει την πρώην οικογένεια της, αλλά στην πορεία το μετάνιωσε.

Στο αυτοκίνητο υπήρχαν δύο επιστολές αυτοκτονίας. Η πρώτη ήταν 11 σελίδων και απευθυνόταν στον σύζυγο της και η δεύτερη στην κόρη της, με την επισήμανση να ανοιχθεί στα 18α γενέθλια της. Η οικογένεια διάβασε τις επιστολές, αλλά αυτές δεν έγραφαν καμία λεπτομέρεια για το παρελθόν της Έρρικα. Αν και οι επιστολές δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα, η αστυνομία δήλωσε ότι αυτές περιείχαν απλώς μόνο "ασυναρτησίες από ένα σαφώς διαταραγμένο άτομο".[6]

Έρευνα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ανακάλυψη του παρελθόντος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά την κηδεία της Λόρι, κάποια μέλη της οικογένειας Ραφ και η αστυνομία πήγε στο σπίτι της προσπαθώντας να βρει στοιχεία για το παρελθόν της νεκρής. Το σπίτι ήταν πολύ ακατάστατο, με σωρούς από βρώμικα πιάτα, πολλά άπλυτα ρούχα και στοιβαγμένα σκουπίδια, καθώς και σκισμένα έγγραφα με ασυνάρτητες μουντζούρες πάνω τους. Στη συνέχεια ανακάλυψαν ένα κουτί με κλειδαριά μέσα σε μια ντουλάπα και το άνοιξαν με ένα κατσαβίδι. (Ο Μπλέικ είχε δει το κουτί στο παρελθόν, αλλά η Λόρι του είχε ζητήσει αυστηρά να μην το αγγίξει ποτέ). Μέσα είχε ένα χαρτί με κάποιες φράσεις που δεν έβγαζαν νόημα. Επίσης είχε το πιστοποιητικό γέννησης της Μπέκυ Σου Τέρνερ και την απόφαση του δικαστή να της αλλάξει το όνομα της σε Λόρι Έρρικα Κέννεντυ. Παρόλα αυτά με την βοήθεια ιδιωτικών ντετέκτιβ έμαθαν ότι ούτε αυτό ήταν το πραγματικό όνομα της γυναίκας, καθώς ανακάλυψαν ότι η πραγματική Μπέκυ είχε πεθάνει 2 ετών.

Τα γραπτά στο χαρτί περιλάμβαναν τις φράσεις: "Αστυνομία του Βορείου Χόλυγουντ", "402 μήνες" και "Μπεν Πέρκινς". Η φύση αυτών των φράσεων οδήγησε ορισμένους οπαδούς της υπόθεσης να πιστέψουν ότι η Λόρι προσπαθούσε να αποφύγει την φυλακή, λόγω των αναφορών στην αστυνομία και της πιθανής διάρκειας της φυλάκισης, καθώς και του ονόματος του Μπεν Πέρκινς, ενός δικηγόρου του Λος Άντζελες. Όταν όμως η αστυνομία τηλεφώνησε στον δικηγόρο, εκείνος δήλωσε ότι δεν είχε ακούσει ποτέ για την Μπέκυ Σου Τέρνερ ή την Λόρι Έρρικα Κέννεντυ. (Ο Πέρκινς, ο οποίος ήταν μαύρος και διέθετε τις νομικές του υπηρεσίες στην αφροαμερικανική κοινότητα του Λος Άντζελες, δεν είχε δεχθεί ποτέ λευκό πελάτη κατά τη διάρκεια της καριέρας του.) Επιπλέον, δεν υπήρχαν αντιστοιχίσεις για τη γυναίκα σε καμία υπάρχουσα βάση δεδομένων δακτυλικών αποτυπωμάτων και αναγνώρισης προσώπου.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 η οικογένεια Ραφ, με την μεσολάβιση ενός βοηθού του Κογκρέσου, ζήτησε τη βοήθεια του Τζο Βέλινγκ, ενός ερευνητή της Υπηρεσίας Κοινωνικής Ασφάλισης (SSA). Εκείνος συμφώνησε να βοηθήσει στην ταυτοποίηση της και έθεσε την υπόθεση της ως περίπτωση κλοπής ταυτότητας. Παρόλο που βγήκε κάποια στοιχεία, αυτά δεν οδηγούσαν πουθενά και έτσι η ερευνά άρχισε να βρίσκεται σε αδιέξοδο. Έτσι αποφάσισε να ζήτησε τη βοήθεια του κοινού στην αναγνώριση της μυστηριώδους γυναίκας και δημοσίευσε ένα άρθρο στις 22 Ιουνίου 2013 στην εφημερίδα The Seattle Times. Το άρθρο αναδημοσιεύτηκε στη συνέχεια σε πολλές εφημερίδες σε όλο τον κόσμο. Την υπόθεση της ερεύνησε με μεγάλο ζήλο επίσης, η διαδικτυακή κοινότητα "websleuth", η οποία ασχολείται με υποθέσεις εξαφανισμένων ανθρώπων και νεκρών ατόμων χωρίς ταυτότητα. Επιπρόσθετα, πολλοί που μελετούσαν την υπόθεση υποστήριξαν διάφορες θεωρίες για την Λόρι, όπως ότι ήταν κατάσκοπος της Κα Γκε Μπε, ότι ήταν μέλος της μαφίας, ότι είχε κάνει αλλαγή φύλου και ότι ήταν εκπαιδευμένη δολοφόνος λόγω της χρήση όπλου στην αυτοκτονίας της. Τέλος κάποιοι πίστευαν ότι ο θάνατος της ήταν σκηνοθετημένος και ότι εκείνη ήταν ζωντανή και ζούσε κάπου κρυμμένη.

Ταυτοποίηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Κολλίν Φιτζπάτρικ, πρώην πυρηνικός φυσικός που δημιούργησε το πεδίο της εγκληματολογικής γενεαλογίας, έμαθε για τη Λόρι Ραφ το 2013 και άρχισε να ασχολείται με την υπόθεση. [7] [8] Πήρε δείγματα DNA από τον σύζυγο και την κόρη της Λόρι και με μια σειρά γενετικών εξετάσεων μπόρεσε να βρει την άκρη του νήματος. Οι αρχικές αντιστοιχίες με το DNA της Λόρι ήταν μακρινά ξαδέρφια που πιθανότατα δεν την είχαν συναντήσει ποτέ και δεν μπορούσαν να την αναγνωρίσουν. Τελικά βρήκαν τον πρώτο ξάδερφο της Κίμπερλυ, έναν άντρα που ονομαζόταν Μάικλ Κάσιντι. Τα εξεταστικά κέντρα γενεαλογίας 23andMe και Ancestry.com ζήτησαν δημόσια από τον Μάικλ να επικοινωνήσει μαζί τους, μιας και το ονοματεπώνυμο του είναι πολύ κοινό στην Αμερική, αλλά κανείς δεν ανταποκρίθηκε. Χωρίς καμία πληροφορία για τον Μάικλ, πέρα ​​από το όνομα του, η υπόθεση πάγωσε ξανά. Ωστόσο μετά από τρία χρόνια εξαντλητικής προσπάθειας, η Φιτζπάτρικ ανακάλυψε μια τρίτη ξαδέρφη της Λόρι, η οποία συνδεόταν με την οικογένεια Κάσιντι. Γνωρίζοντας πλέον την ταυτότητα της τρίτης ξαδέρφης, οδηγήθηκε και στην πραγματική ταυτότητα της Λόρι.

Η Κολλίν Φιτζπάτρικ ενημέρωσε τον Τζο Βέλινγκ γι'αυτή την εξέλιξη και εκείνος ταξίδεψε μέχρι την Πενσυλβάνια για να συναντήσει την πιθανή οικογένεια της άγνωστης γυναίκας. Ο Βέλινγκ πήγε στο χώρο εργασίας της συγγενής της Λόρι (η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί). Όταν της έδειξε μια φωτογραφία της άγνωστης γυναίκας, εκείνη αναφώνησε: «Θεέ μου, αυτή είναι η Κίμπερλυ». Κατόπιν αυτή η ξαδέλφη οδήγησε τον Τζο στην 80χρονη Ντιάν, τη μητέρα της Κίμπερλυ. Εκείνη αρνήθηκε να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης, αλλά αναστατώθηκε όταν έμαθε ότι η κόρη της αυτοκτόνησε. Ένα ακόμα τεστ DNA επιβεβαίωσε ότι η Μπέκυ Σου Τέρνερ ή αλλιώς η Λόρι Έρρικα Κέννεντυ Ραφ, στην πραγματικότητα ήταν η κόρη της, η Κίμπερλυ Μαρία Μακ-Λιν. Η οικογένεια δεν υπέβαλε ποτέ αναφορά αγνοούμενου επειδή η Κίμπερλυ έφυγε με δική της βούληση. Ωστόσο η μητέρα της στεναχωριόταν για αυτή την κατάσταση και προσπάθησε με τη βοήθεια ενός ιδιωτικού ντετέκτιβ να την εντοπίσει αλλά δεν τα κατάφερε. Σύμφωνα με την οικογένεια της, κανείς δεν ήξερε τι έκανε στην ζωή της όλα αυτά τα χρόνια, και δεν έμαθαν ποτέ ποιοι ήταν οι πραγματικοί λόγοι που έκαναν την Κίμπερλυ να φύγει από το σπίτι.

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «After 30 Years, Lori Ruff's True Identity Finally Revealed». Mystery U (στα Αγγλικά). 4 Οκτωβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 29 Αυγούστου 2021. [νεκρός σύνδεσμος]
  2. Raddy (24 Οκτωβρίου 2016). «5 Creepy-As-Hell Stories Of Real People With No Identity». Cracked.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2019. 
  3. Corbin, Cristina (26 Ιουνίου 2013). «Three years after Texas woman's suicide, a question lingers: Who was she?». Fox News. Ανακτήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2015. 
  4. Golgowski, Nina (27 Ιουνίου 2013). «Texas woman's true identity baffles ex-husband, authorities years after her suicide». New York Daily News. Ανακτήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2015. 
  5. O'Hagan, Maureen (25 Ιουνίου 2013). «She stole another's identity, and took her secret to the grave. Who was she?». Seattle Times. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Οκτωβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 17 Μαΐου 2017. 
  6. «Live chat with investigator, reporter about Jane Doe case». Ανακτήθηκε στις 21 Ιουλίου 2016. 
  7. O'Hagan, Maureen (21 Σεπτεμβρίου 2016). «'My God, that's Kimberly!': Scientist solves perplexing mystery of identity thief Lori Ruff». Seattle Times. Ανακτήθηκε στις 17 Μαΐου 2017. 
  8. Barrouquere, Brett (22 Σεπτεμβρίου 2016). «Mystery woman: After 30 years and a suicide, Lori Ruff's real identity emerges». Houston Chronicle. Ανακτήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2019.