Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πνεύματος (Κωνσταντινούπολη)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πνεύματος
Άγαλμα του Πάπα Βενέδικτου ΙΕ΄ στην αυλή του καθεδρικού ναού.
Χάρτης
Είδοςκαθεδρικός ναός της Καθολικής Εκκλησίας και ελάσσονα βασιλική
Αρχιτεκτονικήbaroque revival
Γεωγραφικές συντεταγμένες41°2′41″N 28°59′9″E
ΘρήσκευμαΡωμαιοκαθολική Εκκλησία
Θρησκευτική υπαγωγήApostolic Vicariate of Istanbul
Διοικητική υπαγωγήΚωνσταντινούπολη
ΧώραΤουρκία
Έναρξη κατασκευής1846
Υλικάτούβλο
Ιστότοπος
Επίσημος ιστότοπος
Commons page Πολυμέσα

Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πνεύματος (αγγλικά: Cathedral of the Holy Spirit ή St. Esprit Cathedral, ιταλικά: Cattedrale di Santo Spirito ή Cattedrale dello Spirito Santo), που βρίσκεται στην λεωφόρο Cumhuriyet 205/B, στη συνοικία Pangalti της περιοχής Şişli (πρώην Harbiye), μεταξύ της πλατείας Ταξίμ και Νισάντασι, είναι μία από τις κύριες Καθολικές εκκλησίες στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας.

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία στην πόλη μετά την Βασιλική του Αγίου Αντωνίου της Πάντοβα στην λεωφόρο Istiklal της περιοχής Μπέγιογλου.

Ο καθεδρικός ναός χτίστηκε το 1846, σε μπαρόκ ρυθμό αρχιτεκτονικής, υπό την επίβλεψη του Ιταλοελβετού αρχιτέκτονα Giuseppe Fossati και του συναδέλφου του Julien Hillereau.

Υπήρξε ο προορισμός πολλών παπικών επισκέψεων στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των Πάπα Παύλου ΣΤ΄, Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄ και Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄.

Στην αυλή του καθεδρικού ναού υπάρχει ένα άγαλμα του Πάπα Βενέδικτου ΙΕ΄. Επίσης, ο Γκιουζέπε Ντονιτσέτι, ένας μουσικός της αυλής του Οθωμανού Σουλτάνου ​​Μαχμούτ Β΄, είναι θαμμένος στα υπόγεια του καθεδρικού ναού.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]



Συντεταγμένες: 41°02′41″N 28°59′08″E / 41.04472°N 28.98556°E / 41.04472; 28.98556