Κέβιν Χέιμπορν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Κέβιν Χέιμπορν
Ο Κέβιν Χέιμπορν σε συναυλία το 2011
Πληροφορίες
ΚαταγωγήΜεγάλη Βρετανία
EίδοςHeavy Metal
ΙδιότητεςΜουσικός, Συνθέτης
Μουσικά όργαναΦωνητικά, Κιθάρα
Παρουσία1978 - σήμερα
ΣυμμετοχέςAngel Witch, Blind Fury, Deep Machine

Ο Κέβιν Χέιμπορν (αγγλ. Kevin Heybourne) είναι Βρετανός τραγουδιστής και κιθαρίστας της χέβι μέταλ μουσικής σκηνής, γνωστός ως ιδρυτικό και βασικό στέλεχος του βρετανικού συγκροτήματος Angel Witch.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Χέιμπορν δημιούργησε τους Angel Witch το 1978, μαζί με τον Ρομπ Ντάουνινγκ (κιθάρα), τον Μπάρι Κλέμεντς (μπάσο) και το Στηβ Τζόουνς (τύμπανα). Μετά από συνεχείς αλλαγές μελών, οι Angel Witch κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο τους, το 1980, με τον Χέιμπορν να είναι ο συνθέτης όλων των κομματιών του δίσκου. Ο δίσκος θεωρείται ως ένα από τα σπουδαιότερα και σημαντικότερα άλμπουμ του New Wave of British Heavy Metal και καθιέρωσε το συγκρότημα στις συνειδήσεις των φίλων του είδους.

Παρ' όλα αυτά, το 1982 οι Angel Witch διαλύθηκαν, με τον Χέιμπορν να συμμετέχει στους Blind Fury μαζί με τον πρώην τραγουδιστή των Persian Risk Λου Τέιλορ, τον μπασίστα Πήτερ Γκορντελιέ και το ντράμερ Ντέιβ Χογκ, οι οποίοι υπήρξαν μέλη των Angel Witch σε διάφορα χρονικά διαστήματα της καριέρας του συγκροτήματος. Μαζί ηχογράφησαν ένα ντέμο πριν αποχωρήσει ο Χέιμπορν και το συγκρότημα ολοκληρώσει το μοναδικό του δίσκο, "Out of Reach", με τον Στηβ Ράμσεϊ των Satan, στη θέση του.

Το 1984, ο Χέιμπορν σχηματίζει και πάλι τους Angel Witch παραδίδοντας το μικρόφωνο του συγκροτήματος στον Ντέιβ Τάτουμ για την ηχογράφηση των δίσκων "Screamin' 'n' Bleedin'" του 1985 και "Frontal Assault" του 1986. Ο Χέιμπορν ανέλαβε και πάλι τα φωνητικά του συγκροτήματος μετά την απόλυση του Τάτουμ, για να κυκλοφορήσουν το ζωντανά ηχογραφημένο "Angel Witch Live", το 1990.

Κατά τη δεκαετία του '90, ο Χέιμπορν μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, θέλοντας να δημιουργήσει μία νέα μορφή των Angel Witch. Παρ' όλα αυτά, η προσπάθεια του έπεσε στο κενό μετά την απέλαση του λόγω έλλειψης δικαιολογητικών για την παραμονή του στη χώρα, ενώ είχαν προλάβει να ηχογραφήσουν μόνο ένα ντέμο.

Ο πρώτος στούντιο δίσκος των Angel Witch μετά το 1986 ήλθε το 2012, με τίτλο "As Above, So Below", ενώ κατά την περιοδεία για την προώθηση του έγινε μέλος του συγκροτήματος ο πρώην κιθαρίστας των Carcass και των Napalm Death, Μπιλ Στιρ.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

με τους Angel Witch[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]