ΚΟ Ρουμπαί-Τουρκουάν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
ΚΟ Ρουμπαί-Τουρκουάν
Επίσημη ονομασίαΚλαμπ Ολιμπίκ ντε Ρουμπαί-Τουρκουάν
ΠροσωνύμιοCORT, Roubaix-Tourcoing, Les Cortistes
Ίδρυση1945
Διάλυση15 Ιουνίου 1970
ΈδραΡουμπαί, Γαλλία
ΣτάδιοΣταντ Αμεντέ-Προυβόστ[Note 1]
Πρώτη εμφάνιση
Commons page Πολυμέσα σχετικά με την ομάδα

Η Κλαμπ Ολιμπίκ ντε Ρουμπαί-Τουρκουάν ήταν γαλλικός επαγγελματικός ποδοσφαιρικός σύλλογος, με έτος ίδρυσης το 1945. Προήλθε από την συγχώνευση μεταξύ τριών μεγάλων ομάδων από τις πόλεις του Ρουμπαί και του Τουρκουάν, της Ρασίνγκ Κλαμπ ντε Ρουμπαί, της Εξελσιόρ ΑΚ Ρουμπαί και της Ουνιόν Σπορτίβ ντε Τουρκουάν, καθώς και μιας λιγότερο γνωστής ομάδας, της ΟΣ Ρουμπαί. Τα γραφεία του συλλόγου στεγάζονταν στο Café de la Mairie στο Ρουμπαί, ενώ κύρια έδρα της ήταν το Σταντ Αμεντέ-Προυβόστ, το οποίο βρισκόταν στο Ουατρελό.

Έχοντας τερματίσει στην τρίτη θέση κατά την πρώτη σεζόν συμμετοχής της στο πρωτάθλημα, η ΚΟΡΤ κατάκτησε το Επαγγελματικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γαλλίας από την επόμενη κιόλας σεζόν, το 1946-1947. Ο σύλλογος, ωστόσο, είχε αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες στο να διατηρηθεί σε αυτό το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού, με τελική έκβαση τον υποβιβασμό του κατά την σεζόν 1954-1955. Έχοντας, πλέον, να αντιμετωπίσει τα ολοένα και αυξανόμενα χρέη του, ο σύλλογος παραιτήθηκε του επαγγελματικού του καταστατικού το 1963. Έπειτα από αρκετές σεζόν παρουσίας στα τοπικά πρωταθλήματα, η ΚΟΡΤ έπαψε, τελικά, να υφίσταται το 1970, μετά και την σταδιακή επανάκτηση της ανεξαρτησίας των τεσσάρων συλλόγων που είχαν αποτελέσει και την βάση για την ίδρυση της ομάδας.

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Η ΚΟ Ρουμπαί-Τουρκουάν αγωνιζόταν εναλλάξ σε τρία διαφορετικά γήπεδα προτού εγκατασταθεί οριστικά στο Σταντ Αμεντέ-Προυβόστ.

Βιβλιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικός Σύνδεσμος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]