Ιωάννης Μάλλιας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ιωάννης Μάλλιας
Γέννηση30 Μαρτίου 1971 (1971-03-30) (53 ετών)
Μυτιλήνη, Ελλάδα
ΣπουδέςΙατρική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης
Επιστημονική σταδιοδρομία
ΙδιότηταΟφθαλμίατρος
Διδακτορικός καθηγητήςΙατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Ιωάννης Μάλλιας είναι γιατρός οφθαλμίατρος.

Βιογραφικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε το 1971 στην Μυτιλήνη. Το 1994 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2006 είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εκπαιδευτεί και έχει πραγματοποιήσει μεταμόσχευση οφθαλμικών βλαστοκυττάρων[1], μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς και επεμβάσεις καταρράκτη με λέιζερ με μικροτομή 1,8 χιλιοστά, καθώς και επέμβαση[2] κήλης τροχιακού λίπους.

Επαγγελματική Σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από το 2010 μέχρι και το 2019 κατείχε τη θέση του επιστημονικού διευθυντή της οφθαλμολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Mediterraneo. Από τον Ιανουάριο του 2014 υπήρξε ο ιδρυτής και επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Κερατοειδούς[3]. Απ' τον Ιανουάριο του 2019 ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον Όμιλο του Ιατρικού Αθηνών, ιδρύοντας την μονάδα μικροχειρουργικής οφθαλμού στο Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου για τη διενέργεια ενδοφθάλμιων χειρουργικών επεμβάσεων (καταρράκτη, γλαυκώματος, αποκολλήσεων, κλπ).

Επιστημονικές Εταιρείες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ιωάννης Μάλλιας είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κερατοειδούς και Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. από το 2014 μέχρι σήμερα. Επίσης είναι μέλος στις επιστημονικές εταιρείες: European Society of Cataract and Refractive Surgery, American Society of Cataract and Refractive Surgery, Cornea Society, EuCornea Society, Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Οφθαλμικών Φλεγμονών και Λοιμώξεων, και στην Ελληνική Εταιρεία Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]