Ισαβέλλα Μαγκόεβα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ισαβέλλα Μαγκόεβα
Η Ισαβέλλα Μαγκόεβα το 2012
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση20 Ιανουαρίου 1991 (1991-01-20) (33 ετών)
Εθνικότητα Ρωσία
Χώρα πολιτογράφησηςΡωσία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΡωσικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταακτιβίστρια

Η Ισαβέλλα Μαγκόεβα (Ρωσικά: Изабель Казбековна Магкоева, γεννημένη στις 20 Ιανουαρίου 1991) είναι Ρωσίδα πολιτική ακτιβίστρια. Είναι απόφοιτη του Ρωσικού κρατικού πανεπιστημίου για τις ανθρωπιστικές επιστήμες, με ειδίκευση στις ανατολίτικες σπουδές και την ιαπωνική λογοτεχνία και εξέχουσα μέλος του ρωσικού σοσιαλιστικού κινήματος.

Ακτιβισμός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Μαγκόεβα στην εφηβεία της εργάστηκε ως μοντέλο μόδας. Άρχισε να ενδιαφέρεται για την αριστερή ιδεολογία όταν ήταν στο τέλος της εφηβείας της και άρχισε να συμμετέχει σε πολιτικά γεγονότα κατά τη διάρκεια των ρωσικών διαμαρτυρίων του 2011-2012.[1][2][3]

Ήταν μια από τις κορυφαίες ομιλήτριες στην τρίτη διαδήλωση του κινήματος «March of Millions» στη Μόσχα και μια από τους διοργανωτές της «Σχολής Δημοτικής Δημοσιογραφίας» για την Επιτροπή της 6ης Μαΐου (ένας οργανισμός που υποστηρίζει τους Ρώσους πολιτικούς κρατούμενους). [3]Συμμετείχε επίσης σε πολλές συζητήσεις, μερικές από τις οποίες προβλήθηκαν στη Ρωσική Τηλεόραση. [4][5] Κατά τη διάρκεια των εκλογών του Συμβουλίου Συντονισμού της Αντιπολίτευσης, ήταν υποψήφια από το μπλοκ «Νέα Αριστερά».

Ορισμένοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί ακτιβιστές την συνέκριναν με τη γνωστή ακτιβίστρια της Χιλής Καμίλα Βαλέχο.[1][6]

Πολιτικές απόψεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σε μια συνέντευξη της στην εφημερίδα «Moi Raion» (Η Περιφέρεια Μου)[7] , η Μαγκόεβα μίλησε για την ανάπτυξη των κοινωνικών κινημάτων και την ανάγκη να αγωνιστεί η ίδια για την πολιτική εξουσία, για τις εκλογές στο Συντονιστικό Συμβούλιο της Αντιπολίτευσης, για τον αριστερό φεμινισμό, τον αντι-φασισμό και τι μπορούν να μάθουν οι σύγχρονοι πολιτικοί ακτιβιστές από την αρχαία Ιαπωνική τέχνη της περιφρούρησης.

«Είναι ανακριβές όταν χαρακτηρίζουν όλους μας ότι επιδιώκουμε μια επιστροφή στο παρελθόν. Αυτό απλά δεν είναι αλήθεια. Είμαστε μια νέα εκσυγχρονισμένη μορφή σοσιαλισμού». Είμαι στο Ρωσικό Σοσιαλιστικό Κίνημα επειδή ο σταλινισμός είναι απαράδεκτος για μένα και η σοσιαλιστική μου επιλογή είναι αδιαχώριστη από το σύγχρονο διεθνές κίνημα ενάντια στην παντοδυναμία της αγοράς και του παγκόσμιου καπιταλισμού. Και, φυσικά, η οργάνωση για μένα δεν είναι ηγέτες που περιβάλλονται από σιωπηλούς σημαιοφόρους, αλλά μια συλλογική ισότητα, όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται δημοκρατικά».[8]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 Marc Bennetts (23 Οκτωβρίου 2012). «Russia's Rising Red Dawn». RIA Novosti. Ανακτήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2012. 
  2. Julia Reed (3 Οκτωβρίου 2012). «Not enough rage against the Russian machine». Business New Europe. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Οκτωβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2012. 
  3. 3,0 3,1 "Комитет 6 мая" призвал освободить "узников Болотной". Russia 24 (στα Ρωσικά). 15 Σεπτεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2012. 
  4. Debates on Rain TV. 2 October 2012
  5. Debates on Rain TV. 3 October 2012
  6. Andriy Manchuk. Путин – не причина, а следствие. ЛІВА.com.ua (στα Ρωσικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Απριλίου 2021. Ανακτήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2012. 
  7. Yulia Galkina (18 Σεπτεμβρίου 2012). Любое государство - это аппарат насилия и поддержания неравенства. Мой район (στα Ρωσικά). Ανακτήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2012. 
  8. «Συνέντευξη της Ισαβέλλα Μαγκόεβα» (στα Ρωσικά). mr-7.ru. Ανακτήθηκε στις 11 Απριλίου 2021. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]