Ισάντ Ρεμπράμπ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ισάντ Ρεμπράμπ
Ο Ισάντ Ρεμπράμπ το 2013
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση27 Μαΐου 1944 (74 ετών)
Αλγερία
ΚατοικίαΑλγερία
Χώρα πολιτογράφησηςΑλγερία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑραβικά
Γαλλικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπιχειρηματίας
Καθαρή θέσηUS$4.31 δις (Ιούνιος 2017)[1]
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμαprésident-directeur général (1998–2022, Cevital)
ορκωτός λογιστής
Ιστότοπος
issadrebrab.org
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Ισάντ Ρεμπράμπ (γεννημένος το 1944), είναι Αλγερινός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, διευθύνων σύμβουλος της βιομηχανικής εταιρίας Cevital, της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας της Αλγερίας, που δραστηριοποιείται στον τομέα του χάλυβα, των τροφίμων, της αγροτικής βιομηχανίας και των ηλεκτρονικών ειδών.

Σύμφωνα με την ιδιωτική εταιρεία χρηματοοικονομικού λογισμικού Bloomberg, ο Ρεμπράμπ είναι ο ένατος πλουσιότερος Αφρικανός, με εκτιμώμενη καθαρή θέση ύψους 4,31 δισ. δολαρίων, τον Ιούνιο του 2017.[1]

Ο Ρεμπράμπ είναι παντρεμένος, με 5 παιδιά.[1]

27 Μαΐου 2023, Μετά από δικαστική απόφαση, η δικαιοσύνη απαγορεύει στον Issad Rebrad οποιαδήποτε πρόθεση άσκησης εμπορίου.[1].

Πρώιμη ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά την αποφοίτησή του από μια επαγγελματική σχολή, ο Ρεμπράμπ διδάχθηκε το λογιστικό και το εμπορικό δίκαιο. Σύντομα εγκατέλειψε τα μαθήματα και ξεκίνησε τη δική του εταιρεία λογιστικής.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η βιομηχανική του καριέρα ξεκίνησε το 1971, όταν ένας από τους πελάτες του πρότεινε να αγοράσει μετοχές από μια μεταλλουργική κατασκευαστική εταιρεία. Πήρε το 20% των μετοχών της Sotecom. Μετά από αυτό, δημιούργησε άλλες εταιρείες στη χαλυβουργία: Την Profilor το 1975 και την Metal Sider το 1988.

Το 1995, οι κύριες εγκαταστάσεις του καταστράφηκαν από τρομοκρατική επίθεση. Αφού αναγνώρισε τους κινδύνους διαμονής, ο Ρεμπράμπ αποφάσισε να φύγει από την Αλγερία. Επέστρεψε το 1998 με την Cevital, τη μεγαλύτερη ομάδα γεωργικών επιχειρήσεων, η οποία αργότερα έγινε η μεγαλύτερη ιδιωτική αλγερινή εταιρεία. Η Cevital διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής ζάχαρης στον κόσμο.[2]

Το 2016, ο Ρεμπράμπ απέκτησε τον όμιλο μέσων ενημέρωσης El Khabar, για 45 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή ήταν η δεύτερη επένδυσή του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεδομένου ότι κατέχει ήδη την γαλλικό-αλγερινή εφημερίδα Liberte.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 1,2 «Issad Rebrab». Forbes. Ανακτήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2016. 
  2. Nsehe, Mfonobong. «Algeria's Richest Man Issad Rebrab to Construct $150 Million Sugar Refinery in Sri Lanka». Forbes. Ανακτήθηκε στις 31 Μαΐου 2017.