Θυροτηλεόραση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η θυροτηλεόραση είναι σύστημα επικοινωνίας με ήχο και εικόνα μεταξύ της εξώπορτας και του εσωτερικού χώρου κατοικίας η διαμερισμάτων πολυκατοικίας η μεταξύ διαφόρων εργασιακών χώρων.

Υποσυστήματα θυροτηλεόρασης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ένα σύστημα θυροτηλεόρασης αποτελείται από την μπουτονιέρα πού βρίσκεται μπροστά από την εξώπορτα και περιλαμβάνει μικρόφωνο μεγάφωνο και την κάμερα, σε ενιαία συσκευή κατάλληλη για εξωτερικούς χώρους. Στον εσωτερικό χώρο (του σπιτιού ) υπάρχει η συσκευή πού περιλαμβάνει μικρόφωνο, μεγάφωνο, την οθόνη και το κουμπί πού ελέγχει την ηλεκτρική κλειδαριά . Η επικοινωνία μεταξύ εξωτερικής και εσωτερικής συσκευής γίνεται με τις κατάλληλες καλωδιώσεις.

Μπουτονιέρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δημιουργούνται από συναρμολογούμενα τμήματα με πλήθος λειτουργιών και εναλλακτικές δυνατότητες τοποθέτησης για μέγιστη ευελιξία σε χρωματικές επιλογές με ψηφιακό πληκτρολόγιο και πλήκτρα αφής σε χρωματικές επιλογές πλαισίων.

Οθόνες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οθόνη θυροτηλεόρασης

Οθόνες υπάρχουν ασπρόμαυρες ή έγχρωμες, μικρής ή μεγάλης διάστασης, χωνευτής ή επίτοιχης τοποθέτησης, σε διάφορα χρώματα και υλικά. Λειτουργούν αυτόνομα , διαθέτουν μνήμη, ή άλλες επιμέρους λειτουργίες πού εσείς επιλέγετε για να έχετε μεγαλύτερη άνεση στην καθημερινότητά σας. Υπάρχουν με μικρή ή μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας έως 7’’ με λειτουργική και εργονοµική ζώνη µε τις 4 βασικές εντολές (έλεγχος κλειδαριάς, συνοµιλία, ενεργοποίηση κάµερας μπουτονιέρας, φωτισµός κλιµακοστασίου). Δυνατότητα προγραµµατισµού περισσότερων λειτουργιών µέσω του µενού.

Κάμερες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι κάμερες μεταφέρουν την εικόνα από τον εξωτερικό χώρο στην οθόνη της θυροτηλεόρασης. Η μεταφορά εικόνας στην οθόνη μπορεί να γίνει ενσὐρματα ή ασύρματα.

Καλωδιώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχουν συστήματα μόνο με 2 καλώδια (χωρίς πολικότητα) για όλη την εγκατάσταση.Είναι ένα απλοποιημένο σύστημα εγκατάστασης με ελάχιστη καλωδίωση και ισχυρά χαρακτηριστικά.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]