Επαρχία Μπουκ (Ουλσάν)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μπουκ-γκου

Σημαία
ΧώραΝότια Κορέα
Διοικητική υπαγωγήΟύλσαν
Έκταση80,41 km²
Γεωγραφικές συντεταγμένες35°34′53″N 129°21′40″E
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος

Η Επαρχία Μπουκ (Μπουκ-γκου) είναι η βορειότερη επαρχία του Ούλσαν στη Νότια Κορέα. Το όνομά της επαρχίας σημαίνει κυριολεκτικά "Βόρεια Πτέρυγα". Εκτείνεται περίπου από τον Κυκλικό Δρόμο προς την Μόχουα στη βόρεια και προς την ακτή στα ανατολικά.

Δημογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η έκταση είναι 80.41 τ.χλμ. και 149.676 ζούσαν στην επαρχία το 2006. Υπάρχουν 77.214 άνδρες και 71.183 γυναίκες. 961 άνδρες και 318 γυναίκες ήταν από άλλες χώρες το 2006. Σε κανένα ντονγκ (υποδιαίρεση) οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άνδρες.

Διοικητικές διαιρέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα 27 ντονγκ του Μπουκ-γκου είναι τα εξής:

Τοπικά αξιοθέατα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η παραλία Τζόνγκτζα (κορεατικά: 정자 해수욕장) είναι η πιο δημοφιλής στο Ούλσαν. Υπάρχουν αρκετά εστιατόρια ωμού ψαριού και ευχάριστα εστιατόρια-μπαρ που ευθυγραμμίζουν τον παραλιακό δρόμο. Οι περισσότεροι άνθρωποι στο Ούλσαν την επισκέπτονται σπάνια, επειδή βρίσκεται στην άλλη άκρη ενός διεστραμμένου δρόμου πάνω από τους λόφους νότια του Μούριονγκσαν (무룡산), τον δεύτερο μεγαλύτερο λόφο του Ούλσαν.

Μεταφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι μεταφορές στο Μπουκ-γκου είναι απλές, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι σε πολύ μικρή απόσταση είτε από τον Περιφερειακό Δρόμο ή την Εθνική Οδό 7, η οποία είναι ο κύριος δρόμος μέχρι την Ανατολική Ακτή της Νότιας Κορέας και η οποία, σε αυτό το σημείο, συνδέει το Ούλσαν με το Γκιόνγκτζου προς τα βόρεια. Το εγχώριο αεροδρόμιο του Ούλσαν (κωδικός IATA: USN), που εξυπηρετεί πτήσεις προς την Σεούλ βρίσκεται στο Μπουκ-γκου.[1]

Αδελφοποιημένες πόλεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Νόκουον-γκου[2]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Introduction of Ulsan Airport». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Σεπτεμβρίου 2007. Ανακτήθηκε στις 27 Μαΐου 2008. 
  2. «Sister Cities of Buk-gu». Ulsan Buk-gu. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Ιανουαρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 28 Μαΐου 2008. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]