Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
EAPN-Greece.jpg

Το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας αποτελεί έναν ανεξάρτητο φορέα, με μέλη 34 κοινωνικές οργανώσεις που παρέχουν υποστήριξη σε κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Καταπολέμηση της Φτώχειας (European Anti-Poverty Network, EAPN[1]) το 1995[2] αναδεικνύοντας τη συνεργασία και την προσήλωσή του στην προαγωγή της κοινωνικής δικαιοσύνης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στόχοι δικτύου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Εξάλειψη της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων.
  • Ενίσχυση της φωνής και αύξηση της συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων των ανθρώπων που βιώνουν φτώχεια.

Πρωτοβουλίες και προγράμματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Δίκτυο αναπτύσσει προγράμματα και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην άμβλυνση των κοινωνικών προβλημάτων, ενθαρρύνοντας τη συνεργασία με άλλους οργανισμούς και αρχές, και κυρίως με τους ίδιους τους ανθρώπους που βιώνουν φτώχεια.

Το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας συντάσσει κάθε χρόνο την Έκθεση για τη Φτώχεια στην Ελλάδα καθώς και άλλα κείμενα πάντα με τη συμμετοχή των ίδιων των ανθρώπων που βιώνουν φτώχεια. Κάθε χρόνο οργανώνει εκδήλωση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας (17 Οκτωβρίου) και ημερίδες γύρω από την αποτύπωση των φαινομένων που το απασχολούν[3].

Το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας διατηρεί τράπεζα άρθρων, μελετών και ερευνών σχετικά με το ζήτημα της φτώχειας στις διάφορες πτυχές του και του κοινωνικού αποκλεισμού[4], που ανανεώνει σε τακτική βάση.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]