Διεύθυνση Σούπερ Λιγκ Μπάσκετ Ισραήλ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
מנהלת ליגת העל בכדורסל
Ίδρυση2002
ΤύποςΑθλητική ένωση
ΈδραΙσραήλ
Περιοχή δράσηςΙσραήλ
Ιστότοποςbasket.co.il

Η Διεύθυνση Σούπερ Λιγκ Μπάσκετ Ισραήλ (εβραϊκά: מנהלת ליגת העל בכדורסל, αγγλικά: Israeli Basketball Super League Administration Ltd, BSL) αποτελεί αθλητικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε το 2002 με πρωτοβουλία των συλλόγων του Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Ισραήλ (Basketball Super League), οι οποίοι επέλεξαν να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο οργανισμό, με σκοπό να επιβλέπουν και να ρυθμίζουν την οργάνωση, ανάπτυξη και διαχείριση του πρωταθλήματος, αντί της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης του Ισραήλ.

Η BSL αποτελείται από 13 μέλη του διοικητικού συμβουλίου. 10 μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι οι πρόεδροι και οι ιδιοκτήτες των ομάδων του πρωταθλήματος, εκτός από 3 από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Η BSL διαχειρίζεται επίσης το Κύπελλο, το All-Star Game και την Summer League. Η BSL είναι μέλος της ULEB από το 2005 και συμμετέχει ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες της ULEB. Η BSL βοηθά στο συντονισμό και την οργάνωση των ισραηλινών ομάδων που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στις 28 Δεκεμβρίου του 2015, ο πρόεδρος της Μακάμπι Τελ Αβίβ παραιτήθηκε για λόγους που αφορούν τις αποφάσεις του οργανισμού, σχετικά με το όριο μη Ισραηλινών παικτών που μπορεί να διαθέτει κάθε ομάδα.[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα מנהלת ליגת העל בכדורסל της Εβραϊκής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).