Γουλιέλμος του Λοριτέλο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γουλιέλμος
Ο θυρεός των Ωτβίλ
κόμης του Λοριτέλο
Περίοδος1137
ΠροκάτοχοςΡοβέρτος Β'
ΟίκοςΟίκος των Ωτβίλ
ΠατέραςΡοβέρτος Β'
ΜητέραΑδελαίδα Ωτβίλ
ΘρησκείαΚαθολικός Χριστιανός
δεδομένα (π  σ  ε )

Ο Γουλιέλμος ήταν κόμης του Λοριτέλο (1137) από τον Οίκο των Ωτβίλ. Ήταν υιός του Ροβέρτου Β' και της 2ης εξαδέλφης του Αδελαΐδας Ωτβίλ, κόρης του Ροβέρτου Β' βασιλιά της Σικελίας

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ανέλαβε κόμης του Λοριτέλο όταν απεβίωσε ο πατέρας του το 1137. Το ίδιο έτος ο Λοθάριος Β΄ Σούπλινμπουργκ βασιλιάς της Γερμανίας και των Λομβαρδών της Ιταλίας εκστράτευσε στη Ν. Ιταλία για να αντιμετωπίσει τις επεκτατικές αξιώσεις του Ρογήρου Β'. Ο Γουλιέλμος συνάντησε τον Λοθάριο Β' στον ποταμό Τρόντο, δήλωσε υποτέλεια και άνοιξε τις πύλες της πόλης Τέρμολι σε αυτόν, μαζί με τον Ούγο Β' κόμη του Μολίζε.

Ήταν ο πρώτος που αντί να αντισταθεί, παραδόθηκε στο Λοθάριο Β'. Όταν ο τελευταίος επέστρεψε στη Γερμανία, ο θυμός του επικυριάρχη του, Ρογήρου Β' επέπεσε στο Γουλιέλμο με ιδιαίτερη ταχύτητα: του αφαίρεσε τον τίτλο του κόμη και κατάσχεσε το Λοριτέλο. Όταν ο Γουλιέλμος αργότερα απεβίωσε, η κομητεία του Λοριτέλο δόθηκε στον Ροβέρτο Β' Μπασονβίλα, κόμη του Κονβερσάνο.


Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα William of Loritello της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).