Γιώργος Αγγελόπουλος (τερματοφύλακας)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γιώργος Αγγελόπουλος
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση18  Ιανουαρίου 1952
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταποδοσφαιριστής

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος (γεν. Αγρίδι Γορτυνίας, 18 Ιανουαρίου 1952, ύψος 1,80 μ.) είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που αγωνίσθηκε στη θέση του τερματοφύλακα, με πολυετή καριέρα στις εθνικές κατηγορίες.

Κατέχει το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ συμμετοχών όλων των εποχών με 600 επίσημες παρουσίες, μόλις τέσσερις λιγότερες από τον Γιάννη Δαμανάκη[1] Ξεκίνησε τον αθλητισμό από την ερασιτεχνική ομάδα του Τριφυλλιακού Ε.Π.Σ. Αθηνών, παίζοντας από το 1965[2] μέχρι το 1970 οπότε μεταγράφηκε στο Αιγάλεω[3], όπου είχε συμπαίκτες τους τερματοφύλακες Ντουντούμη και Πουπάκη και η ομάδα κατάκτησε την 4η θέση του πρωταθλήματος της Α΄Εθνικής. Ακολούθως μεταγράφηκε στον ΠΑΟ Ρουφ και μετά στον Πανελευσινιακό με τους οποίους έπαιξε στη Β΄Εθνική έως το 1978, οπότε μεταπήδησε στην Καλλιθέα. Κατόπιν πήγε στον Αθηναϊκό με τον οποίο κέρδισε την άνοδο στην Α΄Εθνική (1990). Πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής είχε κερδίσει και με την ομάδα της Ελευσίνας το 1975, όμως την άνοδο πήρε κατόπιν δικαστικής διαμάχης ο Παναιτωλικός. Τερμάτισε την πολύχρονη σταδιοδρομία του στα 1994 αγωνιζόμενος με τα χρώματα του Φοίνικα Καλλιθέας. Ασχολείται με εκγύμναση τερματοφυλάκων σε ερασιτεχνικούς συλλόγους.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Γεώργιος Παγιωτέλης, "Δυο ποδοσφαιρικά μνημεία", εφημερίδα "Αθλητική Ηχώ", φύλλο της 1 Ιουνίου 1993, σελ. 4
  2. Φύλλο εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ" της 27 Ιανουαρίου 1969, σελ. 8: "Ο ΠΑΟ Αγίου Δημητρίου με ελλιπή σύνθεση θριάμβευσε επί του Τριφυλλιακού με 2-0"
  3. Φύλλο εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ" της 1 Αυγούστου 1970, σελ. 3: "Νέα ονόματα που άλλαξαν συλλόγους"