Βοήθεια:Εισαγωγή στην επεξεργασία με VisualEditor/4

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Άνοιγμα του επεξεργαστή
Πως να ενεργοποιήσετε
την κατάσταση επεξεργασίας

Βασικά γραμμής εργαλείων
Τα εργαλεία στη διάθεσή σας

Σύνδεσμοι και σύνδεσμοι wiki
Συνδέστε σελίδες μεταξύ τους

Δημιουργία νέων λημμάτων
Χτίζοντας μια σελίδα από την αρχή

Σύνοψη
Επισκόπηση σε ό,τι μάθατε





Απεικόνιση της μπάρας εργαλείων του VisualEditor

Μόλις είστε ευχαριστημένοι με τις αλλαγές σας, ήρθε η ώρα να τις δημοσιεύσετε. Όταν δημοσιεύσετε τις αλλαγές σας, αλλάζουν αμέσως τη σελίδα της Βικιπαίδειας που επεξεργαζόσασταν (για να ακυρώσετε τις αλλαγές σας, απλά κλείστε το παράθυρο του browser σας).

Όταν τελειώσετε την επεξεργασία, κάντε κλικ στο μπλε κουμπί Δημοσίευση αλλαγών στη γραμμή εργαλείων. Αυτό θα ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου όπου θα πρέπει να συνοψίσετε τις αλλαγές σας. Αυτή η περίληψη βοηθά άλλους συντάκτες να καταλάβουν τι έχετε αλλάξει.

Αν έχετε κάνει μόνο μη αμφιλεγόμενες αλλαγές ορθογραφίας ή μορφοποίησης, το να σημάνετε την επεξεργασία σας ως μικρής σημασίας μπορεί να είναι χρήσιμο σε άλλους συντάκτες (αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη αν δεν είστε συνδεδεμένοι). Επίσης, αν θέλετε να ενημερώνεστε για περαιτέρω αλλαγές στη σελίδα, μπορείτε και να την προσθέσετε στη λίστα παρακολούθησής σας (και πάλι, διαθέσιμη μόνο σε όσους έχουν κάνει είσοδο).


Το κουμπί «Επανεξετάστε τις αλλαγές σας» σας δείχνει τον πηγαίο κώδικα wiki για τις αλλαγές που έχετε κάνει, αν θέλετε να ελέγξετε. Το κουμπί «Συνέχιση επεξεργασίας» επιστρέφει στη σελίδα που επεξεργάζεστε, όπου μπορείτε να κάνετε περισσότερες αλλαγές (μπορείτε να δημοσιεύσετε όλες τις αλλαγές σας αργότερα).