Βικιπαίδεια:Wiki Loves EuroPride 2023

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Wiki Loves EuroPride 2023

Με αφορμή το EuroPride, το οποίο θα διεξαχθεί από τις έως τις 7 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023 στη Βαλέτα, η Κοινότητα Βικιπαιδιστών της Μάλτας και η Κοινότητα Βικιπαιδιστών LGBT+ διοργανώνουν μαραθώνιο επεξεργασιών, στα πλαίσια του οποίου Βικιπαιδιστές από την Ευρώπη αλλά και όλο τον κόσμο καλούνται να δημιουργήσουν αλλά και να βελτιώσουν λήμματα σχετικά με την ορολογία ΛΟΑΤΚΙ+, πρόσωπα, οργανισμούς, εκδηλώσεις, βιβλία, τον κινηματογράφο και οποιοδήποτε άλλο θέμα σχετικό με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διαφορετικότητα.

Το Europride είναι μια παν-Ευρωπαϊκή διεθνής εκδήλωση αφιερωμένη στην ΛΟΑΤ υπερηφάνεια, η οποία ξεκίνησε το 1992 και φιλοξενείται από μια διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη κάθε χρόνο. Η πρωτεύουσα της Μάλτας, το Βαλέτα θα φιλοξενήσει την εκδήλωση το 2023, αποτελώντας την πρώτη νησιωτική χώρα, η οποία θα φιλοξενήσει την εκδήλωση.

Εάν επιθυμείτε να στηρίξετε το διαγωνισμό ή να λάβετε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Z. Blace στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: zblace@mi2.hr.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τόσο τη δημιουργία και επέκταση λημμάτων στη Βικιπαίδεια όσο και δημιουργία και βελτίωση αντικειμένων στα Wikidata.

Το ελληνικό σκέλος διοργανώνεται από το Wikimedia User Group Greece

  • Τα αντικείμενα Wikidata που υποβάλλονται στο διαγωνισμό πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
    • Να έχουν δημιουργηθεί ή επεκταθεί από τις 00:01 (UTC) της 15ης Σεπτεμβρίου 2023 έως τις 23:59 (UTC) της 21ης Σεπτεμβρίου 2023.

Κατάλογος λημμάτων[επεξεργασία κώδικα]

Μπορείτε να βρείτε έναν ενδεικτικό κατάλογο λημμάτων σε αυτή τη σελίδα.

Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό απλώς προσθέστε το όνομα χρήστη σας και τα λήμματα και αντικείμενα που δημιουργήσατε ή επεκτείνατε στον παρακάτω πίνακα.

Χρήστης Νέα λήμματα Λήμματα που επεκτάθηκαν Νέα αντικείμενα Αντικείμενα που βελτιώθηκαν Σημειώσεις
Apokats 1) Αδελφοποίηση, 2) Διάκριση σε βάρος ατόμων με HIV/AIDS, 3) Θηλυπρέπεια, 4) Μπάσα μπους, 5) Φιλελεύθερη ομοφοβία, 6) Ροζ χρήμα, 7) Ροζ ψήφος

Δείτε επίσης[επεξεργασία κώδικα]


Υποστηρικτές του διαγωνισμού

Logo of Wikimedia Malta
Logo of Wikimedia CEE
Logo of Wikimedia LGBT+
Logo of Wikimedia Community User Group Greece