Βικιπαίδεια:Νέοι Βικιπαιδιστές

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Ομάδα Νέων της ΚΑΕ (CEE Youth Group) είναι μια ομάδα νέων Βικιπαιδιστών/στριών κάτω των 26 ετών από τις χώρες της ΚΑΕ. Είναι πρωτοβουλία του κέντρου της ΚΑΕ. Κύριο ρόλο σε αυτό παίζουν οι Μπάρμπαρα Κλεν (συντονιστικό μέλος του κέντρου της ΚΑΕ) και η εκτελεστική διευθύντρια του Wikimedia Τσεχίας, Κλάρα Γιόκλοβα.

Η ομάδα δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2023 με στόχο τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος αμοιβαίας συνεργασίας για τους νέους Βικιπαιδιστές. Για το λόγο αυτό, η δεύτερη διαδικτυακή συνάντηση της ΚΑΕ (CEE Catch Up) τον Μάιο του 2023 απευθυνόταν επίσης στους νέους της περιοχής, με ομιλητές νέους από την Τουρκία, την Αρμενία, την Ουκρανία και την Σερβία με αξιόλογο έργο στην Βικιπαίδεια.

Πέρα από την σελίδα στο Meta, η ελληνική σελίδα δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τυχόν ενδιαφερόμενους/ες νέους/ες βικιπαιδιστές κάτω των 26 από την Ελλάδα ή την Κύπρο, αλλά και για να αποτελέσει ενδεχομένως την σελίδα μιας πιο οργανωμένης ενδοελληνικής πρωτοβουλίας για νέους Έλληνες Βικιπαιδιστές η οποία θα είναι μέλος της Ομάδας Νέων της ΚΑΕ και όλα τα μέλη της θα αποτελούν ταυτόχρονα και μέλη της Ομάδας Νέων της ΚΑΕ.

Από τον Αύγουστο του 2023, η ομάδα πραγματοποιεί συναντήσεις μελών (πρόσωπο με πρόσωπο, υβριδικές και διαδικτυακές) περίπου μία φορά κάθε δύο μήνες με στόχο να δικτυώσει τα νέα μέλη της πρωτοβουλίας, τους νέους της περιοχής της ΚΑΕ με αξιόλογα μέλη του κινήματος Wikimedia από την περιοχή, και για να προωθήσει περαιτέρω το έργο της ομάδας.

Προτάσεις για συζήτηση:

  • διοργάνωση διαπροσωπικών συναντήσεων για νέους βικιπαιδιστές, αρχής γενομένης στην Πράγα της Τσεχίας (24-25 Νοεμβρίου 2023)
  • η εμπλοκή των μελών της ομάδας στην διοργάνωση της Βικιμανίας και το ενδεχόμενο προβολής μιας παρουσίασης της ομάδας στο συνέδριο αυτό, μιας και η Βικιμανία του 2024 λαμβάνει χώρα στη Κρακοβία της Πολωνίας
  • αποτελεσματικότερη συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ των νέων βικιπαιδιστών της ΚΑΕ
  • τη δυνατότητα ένταξης της ομάδας στο παγκόσμιο δίκτυο νέων Βικιπαιδιστών, Wikivibrance

Πώς να εγγραφείτε;[επεξεργασία κώδικα]

Οποιοσδήποτε ή οποιαδήποτε κάτω των 26 ετών από την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, που συμπεριλαμβάνει Ελλάδα και Κύπρο, μπορεί να γίνει μέλος, αρκεί να συμπληρώσει την κατάλληλη φόρμα .

Μέλη από την Ελλάδα[επεξεργασία κώδικα]

Η Ελλάδα εκπροσωπείται στην Ομάδα από 3 μέλη:

Επικοινωνία[επεξεργασία κώδικα]

Εάν θέλετε να είστε σε επαφή με τα μέλη της ομάδας ή είστε ήδη μέλος της ομάδας, μπορείτε να εγγραφείτε στην ομαδική συνομιλία της ομάδας στην εφαρμογή Telegram ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  • Σύνδεσμος ομάδας στο Τέλεγκραμ: ceeyouth
  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: youth@wmceehub.org

Περισσότερες πληροφορίες[επεξεργασία κώδικα]

Για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες σχετικά με τις προσεχείς συναντήσεις και γενικότερα την ομάδα, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα στο Meta .