Βικιπαίδεια:Η Βικιπαίδεια είναι και γυναίκα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

«Η Βικιπαίδεια είναι και γυναίκα» είναι μία ενέργεια που στοχεύει στη διάδοση της ιδέας της Βικιπαίδειας με την ενθάρρυνση και την ενίσχυση των νέων ανθρώπων, ειδικά των γυναικών, να συμμετάσχουν ενεργά στη δημιουργία της ελεύθερης εγκυκλοπαίδειας του Διαδικτύου, τη Βικιπαίδεια.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας διεθνούς συζήτησης σχετικά με τη συμμετοχή των γυναικών στη δημιουργία της Βικιπαίδειας.

Η πρώτη συνεδρίαση για τις γυναίκες πραγματοποιήθηκε στην Βαρσοβία στις 8 Μαρτίου, που είναι η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Επίσης άλλες πόλεις στην Πολωνία και στις χώρες που επιθυμούν να ενταχθούν στην δράση και να διοργανώσουν παρόμοιες συναντήσεις ή άλλες εκδηλώσεις είναι ευπρόσδεκτες.

Από πού να αρχίσετε[επεξεργασία κώδικα]

Η δημιουργία λογαριασμού είναι απλή και πολύ χρήσιμη για να παρακολουθείτε το τι γίνεται στα λήμματα στα οποία έχετε συνεισφέρει ή, απλά, θεωρείτε ότι έχουν ενδιαφέρον. Επίσης διευκολύνει τους υπόλοιπους στο να απαντήσουν σε κάποιο θέμα που έχετε θέσει. Δεν σας υποχρεώνει να κάνετε επώνυμες καταχωρίσεις (μπορείτε, όποτε θέλετε, να καταχωρίζετε χωρίς να έχετε «μπει»)

Πώς να συνεχίσετε[επεξεργασία κώδικα]

Ελέγξτε τα λήμματα[επεξεργασία κώδικα]

Ελέγξτε τα λήμματα, και διορθώστε τα ή πάρτε ενεργό μέρος στις σελίδες συζήτησής τους:

Βοηθήστε τους συντάκτες[επεξεργασία κώδικα]

Βασικοί κανόνες[επεξεργασία κώδικα]

Συμμετέχοντες[επεξεργασία κώδικα]

Δραστηριότητες[επεξεργασία κώδικα]

Ελλάδα[επεξεργασία κώδικα]

Διεθνώς[επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Wikipedia:Wikipedia też jest kobietą της Πολωνικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).