Βικιπαίδεια:Επικοινωνία/20000 άρθρα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Βικιπαίδεια, η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια, φτάνει τα 20.000 άρθρα στην ελληνική έκδοση.[επεξεργασία κώδικα]

Διαδίκτυο, Μάρτιος 2007

Η Βικιπαίδεια, η ελληνική έκδοση της Wikipedia, της πολύγλωσσης εγκυκλοπαίδειας που διατίθεται ελεύθερα, στις 17 Μαρτίου 2007 ξεπέρασε τα 20.000 άρθρα, με τη δημιουργία του άρθρου «Χρυσόστομος Σμύρνης».

Η ελληνόγλωσση Βικιπαίδεια δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2002 και ξεπέρασε τα 10.000 άρθρα τον Μάιο του 2006. Σήμερα περιλαμβάνει 20.000 άρθρα, χάρη στην συνεισφορά δεκάδων εθελοντών που συντάσσουν νέα άρθρα ή διορθώνουν και βελτιώνουν με διάφορους τρόπους τα υπάρχοντα. Η ανάπτυξη της ελληνικής Βικιπαίδειας έχει προσφέρει στο διαδίκτυο μια μεγάλη πηγή πληροφοριών για διάφορα θέματα στην ελληνική γλώσσα.

Η Βικιπαίδεια είναι ένα παγκόσμιο εγχείρημα, βασισμένο στην τεχνολογία και τρόπο συνεργασίας wiki και την άδεια χρήσης GNU Free Documentation License. Η λειτουργία ενός wiki βασίζεται στην ελεύθερη και συνεργατική δημιουργία και τροποποίηση οποιοδήποτε κειμένου από τον οποιονδήποτε. Η άδεια χρήσης GFDL παρέχει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει, τροποποιήσει και διανείμει τα περιεχόμενα της εγκυκλοπαίδειας με οποιοδήποτε τρόπο και για οποιοδήποτε σκοπό, αρκεί να παρέχει την απαιτούμενη αναγνώριση στους προηγούμενους συντάκτες των άρθρων.

Οποιοσδήποτε μπορεί να συνεισφέρει στη Βικιπαίδεια, καθώς η εγγραφή -που μπορεί άλλωστε να γίνει και με ψευδώνυμο- δεν είναι καν υποχρεωτική (ωστόσο παρέχει πολλά πλεονεκτήματα). Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις ή πτυχία για να γράψει κανείς αλλά απλώς αντικειμενικότητα, υπευθυνότητα και όρεξη για προσφορά. Όσο περισσότεροι είναι οι συντάκτες/χρήστες, τόσο πιο αξιόπιστο θα είναι το αποτέλεσμα της εργασίας τους.

Η Βικιπαίδεια λειτουργεί σύμφωνα με την πολιτική, κάτω από την επίβλεψη και με την υποστήριξη του μη κερδοσκοπικού Ιδρύματος Wikimedia και χρηματοδοτείται από τις δωρεές φίλων από όλο τον κόσμο.

Επιπλέον πληροφορίες[επεξεργασία κώδικα]

Επαφές[επεξεργασία κώδικα]

Για να επικοινωνήσετε με το Ίδρυμα Wikimedia:

στα αγγλικά
Wikimedia Foundation Inc.
200 2nd Ave. South #358 St. Petersburg,
FL 33701-4313
USA
Phone: +1-727-231-0101
Fax: +1-727-258-0207
http://wikimediafoundation.org
Email: info@wikimedia.org, press@wikimedia.org
στα ελληνικά
http://el.wikipedia.org
Email: info-el@wikimedia.org