Α.Σ.Κ. Χαραυγιακός Ηλιούπολης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Χαραυγιακός Α.Σ.Κ.Η.
ΌνομαΧαραυγιακός Αθλητικός Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης Ηλιούπολης
Χρώματα          Μπλε, Λευκό

Ο Αθλητικός Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης Χαραυγιακός Ηλιούπολης είναι ελληνικό σωματείο καλαθοσφαίρισης. Εδρεύει στο Β΄ Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο στην Ηλιούπολη της Αττικής.

Ο σύλλογος διαθέτει τμήματα καλαθοσφαίρισης ανδρών και γυναικών. Ακόμη διαθέτει τμήματα υποδομών, τα οποία μετέχουν με επιτυχία στα πρωταθλήματα υποδομών. Επίσης, έχει αναδείξει σπουδαίους αθλητές, όπως τους καλαθοσφαιριστές Γιώργο Μποσγανά, Kώστα Μάγλο, κ.α.

Τα τμήματα καλαθοσφαίρισης του σωματείου μετέχουν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της Ε.Σ.Κ.Α. Το τμήμα καλαθοσφαίρισης ανδρών, την αγωνιστική περίοδο 2013-14 αγωνιζόταν στη Β΄ Κατηγορία Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής (Ε.Σ.Κ.Α.).

Το τμήμα καλαθοσφάιρισης γυναικών, μετείχε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της Ε.Σ.Κ.Α. έως το 2012. Το 2013, συγχωνεύθηκε με την ομάδα Ακαδημία Ηλιούπολη 2008. Για την αγωνιστική περίοδο 2013-14 αγωνίστηκε στη Β΄ Κατηγορία Ε.Σ.Κ.Α.

Τμήμα καλαθοσφαίρισης ανδρών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χαραυγιακός Α.Σ.Κ.Η.
Ταυτότητα
Πλήρες όνομαΧαραυγιακός Αθλητικός Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης Ηλιούπολης
ΧρώματαΜπλε & Λευκό          
ΈδραΒ΄ Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης
ΠεριοχήΗλιούπολη, Αττική, Ελλάδα
ΔιεύθυνσηΠανταζή 1, T.K. 11744, Ηλιούπολη
Διοργανώσεις
ΔιοργανώσειςΒ΄ Κατηγορία Ε.Σ.Κ.Α.

Ιστορική αναδρομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Την αγωνιστική περίοδο 2010-11 το ανδρικό τμήμα καλαθοσφαίρισης του Χαραυγιακού πέτυχε την άνοδό του από το Πρωτάθλημα της Δ' Κατηγορίας Ανδρών της Ε.Σ.Κ.Α. σε εκείνο της Γ' Κατηγορίας με προπονητή τον Παύλο Τζιώρα.[1] Την επόμενη χρονιά, 2011-12, βρέθηκε στην 11η θέση της τελικής βαθμολογίας του ομίλου του πετυχαίνοντας την παραμονή του.[2]

Την περίοδο 2012-13 η ομάδα της Ηλιούπολης τερμάτισε στη 2η θέση του ομίλου της κατά την κανονική περίοδο, ισοβαθμώντας με τον πρωτοπόρο Α.Ο. Εκάλης, κερδίζοντας παράλληλα την άνοδο στην επόμενη κατηγορία.

Τρέχουσα αγωνιστική περίοδος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, 2013-14, ο Α.Σ.Κ. Χαραυγιακός Ηλιούπολης λαμβάνει μέρος στο Πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας Ανδρών που διοργανώνει η Ε.Σ.Κ.Α.

Τμήμα καλαθοσφαίρισης γυναικών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χαραυγιακός Α.Σ.Κ.Η.
Ταυτότητα
Πλήρες όνομαΧαραυγιακός Αθλητικός Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης Ηλιούπολης
ΧρώματαΜπλε & Λευκό          
ΈδραΒ΄ Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης
ΠεριοχήΗλιούπολη, Αττική, Ελλάδα
ΔιεύθυνσηΠανταζή 1, T.K. 11744, Ηλιούπολη
Διοργανώσεις
ΔιοργανώσειςΓ΄ Κατηγορία Ε.Σ.Κ.Α.

Έδρα του τμήματος καλαθοσφαίρισης γυναικών του Χαραυγιακού Α.Σ.Κ.Η. είναι το Β΄ Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης.

Ιστορική αναδρομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Την αγωνιστική περίοδο 2011-12 το γυναικείο τμήμα καλαθοσφαίρισης του Χαραυγιακού συμμετείχε στο Πρωτάθλημα της Γ' Κατηγορίας Γυναικών που διοργανώνει η Ε.Σ.Κ. Αττικής. Αντιμετοπίζοντας εννέα αντιπάλους στα πλαίσια του 2ου Ομίλου, ολοκλήρωσε τη χρονιά στην τελευταία θέση της βαθμολογικής κατάταξης.[3]

Την επόμενη χρονιά, 2012-13, ο Χαραυγιακός δεν διέθετε γυναικεία ομάδα, ωστόσο τα τμήματα υποδομών του είχαν καλή παρουσία στα ηλικιακά πρωταθλήματα της Ε.Σ.Κ.Α.[4][5] Το καλοκαίρι του 2013 ανακοινώθηκε η απορρόφηση από το Χαραυγιακό της γυναικείας ομάδας της Ακαδημίας 2008, έτερης ομάδας της Ηλιούπολης, ξεκινώντας κοινή προσπάθεια στο Πρωτάθλημα της Γ' Κατηγορίας της Ε.Σ.Κ. Αττικής.[4][5]

Την αγωνιστική περίοδο 2013-14 Ακαδημία και Χαραυγιακός εμφανίστηκαν αμφότεροι στην κλήρωση του Πρωταθλήματος, σε διαφορετικούς ομίλους, ωστόσο ο Χαραυγιακός δεν αγωνίστηκε ποτέ, με όλους τους αγώνες του να κατοκυρώνονται με σκορ 20-0 υπέρ του εκάστοτε αντιπάλου.[6][7]

Τρέχουσα αγωνιστική περίοδος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, 2014-15, ο Α.Σ.Κ. Χαραυγιακός Ηλιούπολης έλαβε μέρος στο Πρωτάθλημα του 2ου Ομίλου της Γ' Κατηγορίας Γυναικών που διοργανώνει η Ε.Σ.Κ. Αττικής. Αντιμετωπίζοντας έντεκα ομάδες στη διεκδίκηση της ανόδου, έκλεισε την κανονική περίοδο με απολογισμό 9 νίκες και 13 ήττες. Ως εκ τούτου κατέλαβε την 7η θέση της τελικής κατάταξης, ανανεώνοντας την παρουσία του στην ίδια κατηγορία και για την επόμενη χρονιά.[8]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Χαραυγιακός: Γιορτή ανόδου!» Αρχειοθετήθηκε 2016-04-12 στο Wayback Machine., άρθρο στον ιστότοπο Athlisi.com, 10 Μαρτίου 2011.
  2. «Γ2: Σώθηκαν ο Χαραυγιακός και η Άμιλλα» Αρχειοθετήθηκε 2012-05-25 στο Wayback Machine., άρθρο στον ιστότοπο SuperBasket.gr, 23 Μαΐου 2012.
  3. «Αποτελέσματα Γ’ ΕΣΚΑ: Πρωταθλήτρια η ΜΕΝ Ιλίου, στα μπαράζ ο Ωρωπός!», άρθρο στον ιστότοπο WePlayBall.gr, 20 Φεβρουαρίου 2012.
  4. 4,0 4,1 «Κοντά στη συγχώνευση Χαραυγιακός-Ακαδημία!», άρθρο στον ιστότοπο WePlayBall.gr, 24 Μαΐου 2013.
  5. 5,0 5,1 «Απορροφά την Ακαδημία 2008 ο Χαραυγιακός» Αρχειοθετήθηκε 2015-04-28 στο Wayback Machine., άρθρο στον ιστότοπο WomenSports.gr, 28 Μαΐου 2013.
  6. «Αποτελέσματα Γ' ΕΣΚΑ: Τζάμπολ στους δύο ομίλους!», άρθρο στον ιστότοπο WePlayBall.gr, 9 Οκτωβρίου 2013.
  7. «Αποτελέσματα Γ ΕΣΚΑ: Αήττητο πρωτάθλημα για Κρόνο Γέρακα, φιέστα στα Σεπόλια!», άρθρο στον ιστότοπο WePlayBall.gr, 27 Μαρτίου 2014.
  8. «Αποτελέσματα Γ ΕΣΚΑ: Αήττητοι πρωταθλητές Αγιος Θωμάς και Δάφνη Δαφνίου!», άρθρο στον ιστότοπο WePlayBall.gr, 2 Απριλίου 2015.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]