Αντόνιο Ανιέτε

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αντόνιο Ανιέτε
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1  Οκτωβρίου 1985[1][2]
Σεβίλλη
Χώρα πολιτογράφησηςΙσπανία
Βάρος72 kg Edit this on Wikidata
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταποδοσφαιριστής[3]

Ο Αντόνιο Σάλας Κίντα (Antonio Salas Quinta, γεννήθηκε στη 1 Οκτωβρίου του 1985), γνωστός ως Añete, είναι ένας Ισπανός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, που παίζει αυτήν την περίοδο για τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Επαγγελματική Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ισπανία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ξεκίνησε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στις Ακαδημίες της Ρεάλ Σοσιεδάδ , ενώ είχε κι ένα σύντομο πέρασμα από την ομάδα Β του συλλόγου, μεταξύ του 2006 και του 2008, πριν αγωνιστεί για την Coria στην Tercera División. Στη συνέχεια, δοκίμασε την τύχη του στη Segunda División, αγωνιζόμενος στις ομάδες San Roque, Jaén και Θέουτα.[4][5]

Ελλάδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2012 αποφάσισε να αποχωρήσει από την πατρίδα του και να δοκιμάσει την τύχη του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό Βόλου , της Football League (δεύτερης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου). Σκόραρε 9 γκολ, σε 39 αγώνες κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν 2012-13.

Το καλοκαίρι του 2013 έμεινε ελεύθερος, με τον Añete να υπογράφει συμβόλαιο, με τη την άλλη ομάδα της πόλης του Βόλου, τη Νίκη .[6] Στις 29 Σεπτεμβρίου 2013, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τα "κυανόλευκα" στο πρωτάθλημα, συνδυάζοντάς το με γκολ, κόντρα  στη Δόξα Δράμας (0-2). Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν 2013-2014, ο Ανιέτε πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν και αγαπήθηκε από τον κόσμο της ομάδας του, με αποκορύφωμα την 1η Ιουνίου 2014, όταν στο κρισιμότερο παιχνίδι της χρονιάς, σκόραρε "χατ-τρικ", χαρίζοντας στη Νίκη το "τρίποντο" κόντρα στον Ηρακλή (4-0). Η Νίκη πανηγύρισε την άνοδό της στην Superleague Ελλάδα, με τον Ανιέτε να αναδεικνύεται σε ηγέτης εκείνου του ρόστερ, καθώς παράλληλα, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της κατηγορίας, σκοράροντας 21 τέρματα.

Το καλοκαίρι του 2017 ανακοινώθηκε η απόκτησή του από τον Απόλλωνα, στο πλαίσιο της επανόδου της ομάδας στην Superleague Ελλάδα.

Βουλγαρία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Ιούλιο του 2014 αποχωρεί από τη Νίκη και πραγματοποιεί το "μεγάλο βήμα" στην καριέρα του, υπογράφοντας συμβόλαιο με την Βουλγαρική Levski Sofia.[7] Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, τέσσερις ημέρες ύστερα από την ένταξή του στην ομάδα, στο "αιώνιο ντέρμπι" της χώρας, ανάμεσα στη Λέφσκι και την ΤΣΣΚΑ Σόφιας (ήττα 2-0). Σκόραρε πολλά και κρίσιμα τέρματα, κατά την θητεία του στην ομάδα, με αποκορύφωμα τα δύο του τέρματα στον ημιτελικό και τον τελικό του Βουλγαρικού Κυπέλλου, δίχως όμως να οδηγήσει την ομάδα του στην κατάκτηση του τίτλου, με την Τσέρνο Μόρε να κερδίζει την Λέφσκι στην παράταση και να κατακτά το Κύπελλο.



Ο Ισπανός πραγματοποίησε ακόμα μία εξαιρετική σεζόν, με την ομάδα να χτίζεται γύρω από αυτόν κάθε Κυριακή. Παρ' όλα αυτά, τον Ιούνιο του 2015, ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιό του, με τους "μπλε".


Στο πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν αγωνίστηκε με την φανέλα της Νέφτσι.

.[8]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 (πολλαπλές γλώσσες) worldfootball.net. Ανακτήθηκε στις 10  Ιουνίου 2019.
  2. 2,0 2,1 (πολλαπλές γλώσσες) FBref.com. 254f5cb8.
  3. (Καταλανικά, Ισπανικά, Αγγλικά) BDFutbol. 400356. Ανακτήθηκε στις 25  Απριλίου 2022.
  4. BDFutbol profile
  5. Footballzz profile
  6. (Αγγλικά) Προφίλ Αντόνιο Ανιέτε στο Soccerway. Ανακτήθηκε στις 21 May 2014.
  7. «Antonio Salas Quinta signed a one-year contract with Levski». levski.bg. 23 Ιουλίου 2014. 
  8. Dimitrov, Darin (16 Ιουνίου 2015). «Окончателно: Аниете отказа да остане в „Левски", Прохазка още мисли» (στα Bulgarian). 7sport.net. Ανακτήθηκε στις 30 Ιουλίου 2015. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)