Αννίτα της Οράγγης-Νάσσαου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πριγκίπισσα Αννίτα
Πριγκίπισσα της Οράγγης-Νάσσαου
Κα. Φόλενχοφεν
Γέννηση27 Οκτωβρίου 1969 (1969-10-27) (54 ετών)
Νεσατέλ, Ελβετία
ΣύζυγοςΠρίγκιπας Πέτρος Χριστιανός της Οράγγης-Νάσσαου, φαν Φόλενχοφεν (2005-σήμερα)
ΕπίγονοιΈμμα φαν Φόλενχοφεν
Πέτρος φαν Φόλενχοφεν
Πλήρες όνομα
   Αννίτα Θεοδώρα
Ολλανδικά: Anita Theodora
ΟίκοςΟράγγης-Νάσσαου (από τον γάμο)
ΠατέραςΛεονάρδος Αντώνιος φαν Έϊκ
ΜητέραΓ.Σ.Μ. φαν Έϊκ-Στέϊνς
Commons page Σχετικά πολυμέσα
δεδομένα (π  σ  ε )

Η Αννίτα της Οράγγης-Νάσσαου (Anita van Oranje-Nassau, γεννημένη ως Αννίτα Θεοδώρα φαν Έϊκ Anita Theodora van Eijk, 27 Οκτωβρίου 1969 -) είναι η σύζυγος του Πρίγκιπα Πέτρου Χριστιανού της Οράγγης-Νάσσαου, φαν Φόλενχοφεν.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 1969 στο Νεσατέλ, και είναι κόρη του Λεονάρδου Αντώνιου φαν Έϊκ και της Γ.Σ.Μ. φαν Έϊκ-Στέϊνς. Πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο Αιξ-αν-Προβάνς της Γαλλίας, προτού η οικογένεια επιστρέψει στην Ολλανδία.

Στη συνέχεια, η οικογένεια μετακόμισε στη Σιγκαπούρη, όπου σπούδασε στο United World College της Νοτιοανατολικής Ασίας, πριν επιστρέψει στην Ολλανδία, όπου έλαβε Διεθνές Διεθνές Πτυχίο στο Λύκειο Ράϊλανς στο Ογκχέϊχστ.[1] Σπούδασε Αγγλική φιλολογία και λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Λάιντεν και στη συνέχεια Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, όπου αποφοίτησε το 1996.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, έκανε πρακτική άσκηση στο Λονδίνο στο διαφημιστικό γραφείο του Τζ. Γουόλτερ Τόμσον. Το 1997 εργάστηκε στο Bloomberg του Άμστερνταμ, και στη συνέχεια στάλθηκε στο Λονδίνο για ένα διάστημα για τις πωλήσεις/μάρκετινγκ και την τηλεοπτική παραγωγή. Στη συνέχεια εργάστηκε στο τμήμα μάρκετινγκ του οίκου δημοπρασιών Christie's.

Στο Λονδίνο γνώρισε τον Πρίγκιπα Πέτρο Χριστιανό της Οράγγης-Νάσσαου, φαν Φόλενχοφεν και στις 25 Φεβρουαρίου 2005 ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους. Παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στις 25 Αυγούστου 2005 στο Παλάτι Χετ Λοο και δύο μέρες αργότερα στις 27 Αυγούστου έγινε και ο θρησκευτικός του γάμος στον Καθεδρικό του Αγίου Γιερόσκερκ στο Νόρντβέικ.[2] Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά:

  • την Έμμα Φραγκίσκη Αικατερίνη (γενν. το 2006-)
  • τον Πέτρο Αντώνιο Μαυρίκιο Ερρίκο (γενν. το 2008-)

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 27 Οκτωβρίου 1969 - 25 Αυγούστου 2005: Δεσποινίς Αννίτα Θεοδώρα φαν Έϊκ
  • 25 Αυγούστου 2005 - σήμερα: Η Υψηλότητα Πριγκίπισσα Αννίτα της Οράγγης-Νάσσαου, φαν Φόλενχοφεν-Έϊκ

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Princess Anita». Dutch Royal Family official website. 
  2. «Royal weddings in history». Vogue. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 20 Ιουνίου 2020.