Άρνολντ Β΄ του Λάουρενμπουργκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Άρνολντ Β΄ του Λάουρενμπουργκ
Γενικές πληροφορίες
ΘάνατοςΔεκαετία του 1150[1]
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητακόμης του Λάουρενμπουργκ (1151–1158)[1][2][3]
Οικογένεια
ΤέκναΡούπρεχτ Γ΄ του Νάσσαου[1][2][3]
ΓονείςΡούπρεχτ Α΄ του Νάσσαου[1][2][3] και Βεατρίκη του Λίμπουργκ[1][2][3]
ΑδέλφιαΡούπρεχτ Β΄ του Λάουρενμπουργκ[1][2][3]
ΟικογένειαΟίκος του Νάσσαου[1][2][3]

Ο Άρνολντ Β΄, γερμ.: Arnold II von Laurenburg (απεβ. 1158/59 [4]) από τον Οίκο του Νάσσαου ήταν κόμης του Λάουρενμπουργκ και ένας από τους προγόνους του Οίκου του.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το κάστρο του Λάουρενμπουργκ.

Ο Άρνολντ Β΄ ήταν γιος του Ρούπρεχτ Α΄ κόμη του Λάουρενμπουργκ και της Βεατρίκης, κόρης του Βάλεραν του Παγανιστή, κόμη του Λίμπουργκ και δούκα της Κάτω Λωρραίνης [5] [6].

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η καταγωγή του επιβεβαιώνεται από ένα καταστατικό με ημερομηνία 1151, σύμφωνα με τον οποίο ο Ερρικος Β΄ του Λέετς, επίσκοπος της Λιέγης, επιβεβαίωνε τις δωρεές από την «domina Jutta, nobilissima matrona uxor ducis Walrami de Lemburg» στο αβαείο του Ρόλντουκ, το οποίο καταγράφει την παρουσία στην ταφή της στο Ρόλντουκ του «… Arnoldus quoque filius Ruberti comitis de Lunneburg natus ex domina Beatrice filia præfatæ dominæ…».

Ο Άρνολντ Β΄ αναφέρεται ως κόμης του Λάουρενμπουργκ μεταξύ 1151 και 1158. Κυβέρνησε μαζί με τον αδελφό του Ρούπρεχτ Β΄. [4] [6] Ο Άρνολντ Β΄ και ο Ρούπρεχτ Β΄, μαζί με τη μητέρα τους, αναφέρονται για τελευταία φορά σε καταστατικό της 1ης Απριλίου 1158. [7]

Οικογένεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λόγω της έλλειψης δεδομένων, υπάρχουν πολλά άγνωστα σχετικά με τους πρώτους κόμητες του Λάουρενμπουργκ και του Νάσσαου, συμπεριλαμβανομένων των ακριβών οικογενειακών σχέσεων. Δεν έχει αναφερθεί γάμος για τον Άρνολντ. Υποτίθεται ότι είναι ο πατέρας του Ρούπρεχτ Γ΄ κόμη του Nάσσαου. [4]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Αυτό το άρθρο μεταφράστηκε από το αντίστοιχο ολλανδικό Wikipedia άρθρο, από 2018-08-25.
  • Dek, A.W.E. (1970). Genealogie van het Vorstenhuis Nassau (στα Ολλανδικά). Zaltbommel: Europese Bibliotheek. 
  • Hesselfelt, H.F.J. (1965). «De oudste generaties van het Huis Nassau [The oldest generations of the House of Nassau]» (στα nl). De Nederlandsche Leeuw, Maandblad van Het Koninklijk Nederlandsch Genootschap voor Geslacht- en Wapenkunde 1965 (11): 354–365. 
  • Venne, J.M. van de· Stols, Alexander A.M. (1937). Geslachts-Register van het Vorstenhuis Nassau (στα Ολλανδικά). Maastricht: A.A.M. Stols’ Uitgevers-Maatschappij. 
  • Vorsterman van Oyen, A.A. (1882). Het vorstenhuis Oranje-Nassau. Van de vroegste tijden tot heden (στα Ολλανδικά). Leiden & Utrecht: A.W. Sijthoff & J.L. Beijers. 

Βιβλιογραφικές αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]