Άραγκορν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Άραγκορν
Χαρακτήρας της Μέσης Γης
Πρώτη εμφάνισηΗ Συντροφιά του Δαχτυλιδιού (1954)
Τελευταία εμφάνισηΑτέλειωτες Ιστορίες (1980)
Πληροφορίες χαρακτήρα
Πλήρες όνομαΆραγκορν ο 2ος
Οικογένεια
ΣύζυγοςΆργουεν

Ο Άραγκορν είναι πλασματικός χαρακτήρας που εμφανίζεται στο μυθιστόρημα του Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Ο Άραγκορν εμφανίστηκε αρχικά ως Στράιντερ και αργότερα αποκαλύφθηκε πως είναι ο διάδοχος του Ίσιλντουρ, του αρχαίου Βασιλιά του Άρνορ και της Γκόντορ. Ο Άραγκορν ήταν πιστός φίλος του μάγου Γκάνταλφ, και βοήθησε στο να καταστραφεί το Ένα Δαχτυλίδι και να ηττηθεί ο Σκοτεινός Άρχοντας Σάουρον. Όταν ήταν νεαρός, ο Άραγκορν ερωτεύτηκε το αθάνατο εξωτικό Άργουεν, αλλά ο πατέρας της, Έλροντ, δεν τους επέτρεψε να παντρευτούν εκτός αν ο Άραγκορν γίνει ο βασιλιάς του Άρνορ και της Γκόντορ.

Ο Άραγκορν ήταν ο ηγέτης της Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού μετά από τον χαμό του Γκάνταλφ. Όταν η Συντροφιά έσπασε, εντόπισε τα χόμπιτ Μερίαντοκ Μπάρντιμπακ και Πέρεγκριν Τουκ με την βοήθεια του ξωτικού Λέγκολας και του νάνου Γκίμλι. Αφού νικήσει τις δυνάμεις του Σάουρον στην Γκόντορ, επιτρέπει στον Φρόντο Μπάγκινς και τον Σάμγουαϊζ Γκάμτζι να καταστρέψουν το Ένα Δαχτυλίδι. Ο Άραγκορν αναγνωρίζεται ως ο βασιλιάς της Γκόντορ και του Άρνορ από τους πολίτες τους και αργότερα παντρεύεται την Άργουεν.[1]

Ο Άραγκορν εμφανίστηκε στις ταινίες κινουμένων σχεδίων Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών (1978) και Η Επιστροφή του Βασιλιά (1980), και στην τριλογία Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών του Πίτερ Τζάκσον.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Melian. «Endor: Άραγκορν». Endor. Ανακτήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Aragorn στο Wikimedia Commons