Το μυστικό του Έθνους της Φωτιάς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
"Το μυστικό του Έθνους της Φωτιάς"
Επεισόδιο Άβαταρ: Ο Τελευταίος Ανεμοδαμαστής
Στιγμιότυπο από το επεισόδιο
Επεισόδιο νο.Κύκλος 2
Επεισόδιο 12/13
ΣκηνοθεσίαΈθαν Σπάουλντιγκ (1ο μέρος)
Τζιανκάρλο Βολπ (2ο μέρος)
ΣενάριοΜάικλ Τάντε ΝτιΜάρτινο
Τζόσουα Χάμιλτον (1ο μέρος)
Μπράιαν Κονιέτζκο (2ο μέρος)
Πρώτη προβολή15 Σεπτεμβρίου 2006
Διάρκεια44 λεπτά (22+22)
Χρονολόγιο επεισοδίων
← Προηγούμενο
"Η έρημος"
Επόμενο →
"Η πόλη των τειχών και των μυστικών"

«Το μυστικό του Έθνους της Φωτιάς» (πρωτότυπος τίτλος: «The Secret of the Fire Nation») ονομάζονται το δωδέκατο και το δέκατο τρίτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου της Αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων του Nickelodeon Άβαταρ: Ο Τελευταίος Ανεμοδαμαστής και το 32ο και το 33ο συνολικά, αντίστοιχα. Τα δύο επεισόδια ονομάζονται «Το πέρασμα του ερπετού» (πρωτότυπος τίτλος: «The Serpent's Pass») και «Το τρυπάνι» (πρωτότυπος τίτλος: «The Drill»). «Το πέρασμα του ερπετού» γράφτηκε από τους Τζόσουα Χάμιλτον και Μάικλ Τάντε ΝτιΜάρτινο και σκηνοθετήθηκε από τον Έθαν Σπάουλντιγκ και «Το τρυπάνι» γράφτηκε από τους ΝτιΜάρτινο και Μπράιαν Κονιέτζκο και σκηνοθετήθηκε από τον Τζιανκάρλο Βολπ.

Το πρώτο μέρος ακολουθεί τον Άανγκ και τους φίλους του περνώντας μια οικογένεια από το επικίνδυνο «πέρασμα του ερπετού» για να φτάσουν πρωτεύουσα του Βασιλείου της Γης, Μπα Σινγκ Σε, όσο ο Ζούκο συναντά μια ομάδα πολεμιστών ειρήνης σε ένα πλοίο που επίσης κατευθύνεται στην πόλη. Στο δεύτερο μέρος ο Άανγκ και οι φίλοι του προσπαθούν να αποτρέψουν ένα γιγαντιαίο τρυπάνι που οδηγεί η Αζούλα από το να σπάσει τα τείχη της πόλης. Το διπλό επεισόδιο έκανε πρεμιέρα σε περιορισμένους κινηματογράφους στις 9 Σεπτεμβρίου 2006, πριν προβληθεί στο Nickelodeon έξι μέρες αργότερα.[1]

Το διπλό επεισόδιο έλαβε θετικά σχόλια από τους κριτικούς[2][3] και το παρακολούθησαν 4.4 εκατομμύρια θεατές.[4]

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέρος 1: «Το πέρασμα του ερπετού»[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Άανγκ βρίσκεται σε ένα βουνό μαζί με τους φίλους του. Ο Σόκκα προσπαθεί να βρει ακίνδυνο δρόμο για να φτάσουν στην Μπα Σινγκ Σε. Αποφασίζει να περάσει από το λεγόμενο «πέρασμα του ερπετού». Την ίδια ώρα εμφανίζονται στον δρόμο τους μια οικογένεια, και όταν τους λένε ότι θα περάσουνε από το πέρασμα του ερπετού, εκείνοι τρομάζουν και τους πείθουν πώς αυτό μοιάζει με απόπειρα αυτοκτονίας.

Εν τω μεταξύ, ο Ζούκο και ο Άιρο επιβιβάζονται σε ένα πλοίο με προορισμό την Μπα Σινγκ Σε για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους. Στο πλοίο συναντούν τον Τζετ και τους υπόλοιπους Μαχητές Ελευθερίας. Ο Ζούκο τους βοηθά να κλέψουν φαγητό από τον καπετάνιο του πλοίου για να το δώσουν στους επιβάτες. Όταν ο Τζετ όμως του προσφέρει να γίνει μέλος της ομάδας, ο Ζούκο αρνείται.

Προτείνουν να περάσουν από ένα μυστικό λιμάνι, για το οποίο οι φωτοδαμαστές δεν ξέρουν τίποτα. Με την βοήθεια της Τοφ αγοράζουν εισιτήρια, αλλά αναγκάζονται να τα γυρίσουν. Εκεί βρίσκουν τη Σούκι, η οποία τους ακολουθεί. Καταφέρνουν να περάσουν το πέρασμα, αλλά μόλις φτάνουν στην απέναντι πλευρά, η Σούκι τους λέει πως πρέπει να φύγει, καθώς πρέπει να επιστρέψει στα καθήκοντά της ως πολεμίστρια του Κιόσι. Ο Άανγκ ετοιμάζεται να πετάξει στη Μπα Σινγκ Σε για να ψάξει για τον Άππα. Καθώς φτάνει στο τείχος, ανακαλύπτει πώς το Έθνος της Φωτιάς ετοιμάζει μια επίθεση.

Μέρος 2: «Το τρυπάνι»[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Άανγκ ανακαλύπτει μια πολιορκητική μηχανή του Έθνους της Φωτιάς, με την οποία η Αζούλα και οι φίλες της Μέι και Τάι Λι να καταστρέψουν τα τεράστια τείχη της Μπα Σινγκ Σε. Γυρίζει στον λόφο, όπου βρίσκει τους φίλους του και τους ανακοινώνει ότι το Έθνος της Φωτιάς ετοιμάζεται να πολιορκήσει την Μπα Σινγκ Σε για δεύτερη φορά, μετά από την απόπειρα του Άιρο όταν ήταν στρατηγός.

Επιστρέφουν στην πόλη και αν και αρχικά ο αρχηγός του στρατού αρνείται να δεχτεί τη βοήθεια τους, αναγκάζεται να το κάνει. Η Τοφ συγκρατεί την πολιορκητική μηχανή, ενώ ο Άανγκ, η Ταμάρα και ο Σόκκα εισχωρούν μέσα στη μηχανή και καταφέρνουν να τη διαλύσουν. Η πολιορκία σταματά, αλλά η πολιορκητική μηχανή έχει ήδη καταστρέψει ένα μέρος του τείχους.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Upper Deck's 'Avatar' Promotion». ICv2 (στα Αγγλικά). 27 Αυγούστου 2006. Ανακτήθηκε στις 3 Απριλίου 2024. 
  2. Nicholson, Max (3 Ιουλίου 2015). «Avatar: The Last Airbender - "The Serpent's Pass" Flashback Review». IGN (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2024. 
  3. «Avatar: The Last Airbender: "The Serpent's Pass"/"The Drill"». The A.V. Club (στα Αγγλικά). 1 Νοεμβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2024. 
  4. Bynum, Aaron H. (20 Σεπτεμβρίου 2006). «Secret of the Fire Nation Ratings». Animation Insider. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Φεβρουαρίου 2012.