Τζόνι Ροντζ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Τζόνι Ροντζ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση16  Μαΐου 1938
Νέα Υόρκη
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπαγγελματίας παλαιστής (1965–1994)[1]
Περίοδος ακμής1964
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςWWE Hall of Fame
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Τζόνι Ροντρίγκεζ (γεννήθηκε στις 16 Μαΐου του 1938) είναι ένας Αμερικανός πρώην επαγγελματίας παλαιστής. Στη πορεία του, είχε το ψευδώνυμο "Τζόνι Ροντζ".

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

WWWF[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ήταν μέλος του World Wide Wrestling Federation από τα πρώτα του βήματα, από το 1965. Αντιμετώπισε παλαιστές, όπως ο Μπομπ Μπάκλουντ και έμεινε στην εταιρεία για περίπου δύο δεκαετίες. Τον περισσότερο χρόνο τον πέρασε σαν μεροκαματιάρης που καθόταν να χάνει από όλους, παρ'όλα αυτά το 1980, νίκησε τον θρύλο Ίβαν Πούτσκι.

NWA Hollywood[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για λίγο διάστημα, δούλεψε και για τους Μάικ και Τζενέ ΛεΜπελ, για το NWA Hollywood Wrestling, την δεκαετία του 1970. Νίκησε αρκετούς αγώνες με το όνομα 'Arabian Wildman' Java Ruuk και ακόμα κατάφερε να νικήσει σε αγώνα πολλών ατόμων το 1976.

Μετά την απόσυρση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1996, ο Ροντζ εισήχθη στο τιμητικό Hall of Fame του WWE από τον Άρνολντ Σκάαλαντ. Το 2007 εμφανίστηκε δύο φορές στο Total Nonstop Action Wrestling. Από το 1985 περίπου, ξεκίνησε καριέρα ως εκπαιδευτής νέων παλαιστών. Έχει εκπαιδεύσει και γνωστούς παλαιστές, όπως ο Μπούλι Ρέι και ο Ντίβον Χιούτζ.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]