Μίκελ Σκικλούνα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Μίκελ Σκικλούνα
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση29  Ιουλίου 1929
Μάλτα
Θάνατος20  Μαρτίου 2010[1]
Πίτσμπεργκ
Αιτία θανάτουκαρκίνος
Συνθήκες θανάτουφυσικά αίτια
Χώρα πολιτογράφησηςΜάλτα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπαγγελματίας παλαιστής (1953–1983)[2]
Περίοδος ακμής1950
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςWWE Hall of Fame
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο "Μπάιρον" Μίκελ Σκικλούντα (γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου, 1929 – 20 Μαρτίου, 2010) ήταν ένας Μαλτέζος επαγγελματίας παλαιστής, που έχει γνωστός τις δεκαετίας 1960 και 1970. Πέθανε από καρκίνο το 2010.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εταιρείες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του 1950 με το όνομα Μάικ Βαλεντίνο. Μέχρι το 1965 δούλεψε αποκλειστικά στον Καναδά, αφού εκείνη την χρονιά, συμφώνησε με το σημερινό WWE και εμφανιζόταν εκεί με το όνομα "Μπάιρον" Μίκελ Σκικλούντα.

Χαρακτήρας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ήταν διάσημος για τον τρόπο που εμφανιζόταν, αφού φορούσε μια βασιλική καπαρντίνα, που υποδήλωνε την μαλτέζικη βασιλική καταγωγή του. Επίσης, ήταν ύπουλος και προσπαθούσε να ξεγελάσει τους αντιπάλους του και τον διαιτητή.

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην ομαδική κατηγορία, κατέκτησε το Ομαδικό Πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και το Παγκόσμιο της ίδιας κατηγορίας. Το 1968, νίκησε τον Ελληνοαυστραλό Σπύρος Αρίων και κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυστραλίας, ενώ μετέπειτα προκάλεσε τους πρωταθλητές του τίτλου WWE, Μπρούνο Σαμαρτίνο και Πέντρο Μοράλες, δίχως επιτυχία. Συμμετείχε επίσης και στην κόντρα Γκορίλα Μονσούν με Μοχάμεντ Άλι. Αποσύρθηκε το 1983 και το 1996 εισήχθη στο τιμητικό WWE Hall of Fame.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]