Συζήτηση κατηγορίας:Διοικητική διαίρεση νομών Ελλάδας

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Βικιπαίδεια:Αγορά/Αρχείο 2009/Ιούλιος#Διοικητική διαίρεση: ΕΣΥΕ και Υπ. Εσωτερικών:

(Περίληψη με χρήση αποσπασμάτων)


Θεωρώ ότι τα στοιχεία της ΕΣΥΕ είναι τα πιο έγκυρα και ακριβή που υπάρχουν και τα πιο κατάλληλα για αναφορά στα άρθρα. Η μόνη ανακρίβεια είναι ότι τα άρθρα στην Κατηγορία:Διοικητική διαίρεση νομών Ελλάδας αναφέρονται σε «δημοτικά διαμερίσματα» που τώρα έχουν μετονομαστεί σε «τοπικά διαμερίσματα». Πολύ καλή πηγή είναι η σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και ειδικά αυτό το excel.--hypnotist 15:19, 28 Ιουλίου 2009 (UTC)[απάντηση]

    • Το κάθε φορά ενημερωμένο και τελικό excel του ΥΠΕΣ είναι το πιο επίσημο και σε τελική ανάλυση ισχύον συγκεντρωτικό έγγραφο. Μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο, διόρθωση και επικαιροποίηση των άρθρων διοικητικής διαίρεσης.
  • Άλλες πηγές, ακόμη πιο επίσημες και πιο ενημερωμένες, τα ΦΕΚ:
    • Σημειώνω επίσης στοιχείο που βρήκα όταν ενημέρωσα το άρθρο Ανάβυσσος Αττικής: Το 2006 ψηφίστηκε ο Νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων βάσει του οποίου μετατρέπονται σε Δήμοι όλοι οι οικισμοί με πληθυσμό πάνω από 4.000 κατοίκους. Αυτό πρέπει να το βρούμε και να μεταφέρουμε τις αλλαγές εδώ.

Δουλειά που χρειάζεται να γίνει:

  • Μαζική μετατροπή από «δημοτικά διαμερίσματα» που τώρα έχουν μετονομαστεί σε «τοπικά διαμερίσματα»
  • Μαζική μετατροπή οικισμών που άλλαξαν διοικητική βαθμίδα το 2006 με το Νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (να τους βρούμε πρώτα)
  • Έλεγχος με το excel του Υπ. Εσωτ. για επικαιροποίηση των άρθρων διοικητικής διαίρεσης

--Focal Point 08:25, 31 Ιουλίου 2009 (UTC)[απάντηση]


  • Με μια δεύτερη ανάγνωση του σχολίου του hypnotist (προπροηγούμενη παράγραφος), μου λύθηκε και η απορία: Κάποιοι παραλειπόμενοι οικισμοί που είχα στη συζήτηση του άρθρου επισημάνει να λείπουν, είχαν χάσει τη νομική τους αυτοτέλεια και είχαν προσαρτηθεί σε γειτονικές κοινότητες ΠΡΟ Καποδίστρια, οπότε νομικά "έπαψαν" να υπάρχουν.
  • Δυστυχώς ούτε τα ΦΕΚ που αφορούν τη διοικητική διαίρεση, ούτε οι οικισμοί που γίνονται Δήμοι (βρήκα να) υπάρχουν συγκεντρωμένα σε ένα σημείο, πράγμα που καθιστά δύσκολη την ανεύρεση. Πάντως αναζητώντας στο διαδίκτυο τα ΦΕΚ που αναφέρονται στην σελίδα του Δήμου Φιλίππων και είχα επισημάνει και με λινκ στη σελίδα συζήτησης του άρθρου (αυτό εδώ), είδα πως περιέχουν ρυθμιστικές διατάξεις και για πολλούς άλλους Δήμους σε όλη την επικράτεια και θα μπορούσαν ενδεχομένως να αξιοποιηθούν.

--MedMan 09:01, 4 Αυγούστου 2009 (UTC)[απάντηση]

Όλοι οι Νομοί που περιέχονται στα άρθρα αυτής της κατηγορίας θα έπρεπε να αλλάξουν τουλάχιστον τίτλο, γιατί είναι παραπλανητικός, ή σε βάθος χρόνου να συγχωνευθούν με το κύριο άρθρο της διοικητικής αναδιάρθρωσης μετά τον Καποδίστρια (1997) και πριν τον Καλλικράτη (2010). Ίσως σαν πρώτη κίνηση να πρέπει να μπει κάτι σαν τα επόμενα template. Αν κάποιος έχει κάποιο εργαλείο για να το κάνει αυτόματα και στα 54 άρθρα, παρακαλώ να δώσει τη δέουσα σημασία.


--Radiobuzzer 13:44, 16 Ιανουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Ειδικά οι πρώην νομοί Αττικής, Σάμου, Καβάλας, Λέσβου, Μαγνησίας, Κεφαλλονιάς, Κυκλάδες, Δωδεκανήσων.[1]--Vagrand Η σελίδα συζήτησής μου 08:13, 24 Ιανουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για συγχώνευση κατά την άποψή μου (γιατί δε χρειαζόταν συγχώνευση πριν από 2 χρόνια και χρειάζεται τώρα;). Προχωρώ σε μετακίνηση όλων ανεξαιρέτως των άρθρων της κατηγορίας αυτής στη μορφή Διοικητική διαίρεση νομού χχχχ (πρόγραμμα Καποδίστριας). --Focal Point 13:50, 12 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]