Συζήτηση:Έτσι τελείωσε μια μεγάλη αγάπη

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Άρθρο βικι Κινηματογράφος Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Επιχείρησης Κινηματογράφος», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση και κάλυψη λημμάτων του κινηματογράφου από τη Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στην Επιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Ύψιστης Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με ύψιστη σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.



Δεν ξέρω πού βρέθηκαν όλα αυτά :

  • Η Λίβια «μέλος του επαναστατικού κινήματος για την απελευθέρωση του Βένετο» !
  • «Η Λίβια σύντομα πρόκειται να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο ηθικό δίλημμα, θα πρέπει να διαλέξει είτε την αγάπη της για την πατρίδα είτε τον έρωτά της για το Φραντς». Κανένα δίλημμα. Υπέκυψε αμέσως στο ερωτικό (σεξουαλικό για την ακρίβεια) πάθος της.
  • «Η ταινία είναι επίσης η πρώτη από τις τρεις του σκηνοθέτη με θέμα τον Ευρωπαϊκό Εθνικοσοσιαλισμό. Οι άλλες δυο είναι Η λεοπάρδαλη της Σικελίας (Il Gattopardo) και Οι καταραμένοι». Έχει καμιά σχέση ο αγώνας για την ιταλική ενοποίηση του «Γατόπαρδου» και του «Σένσο» με τον Εθνικοσοσιαλισμό ;
  • «η κυβέρνηση του ιταλικού κράτους έλαβε την εξουσία αφαιρώντας την από την παρακμάζουσα αριστοκρατική τάξη». Απ’ ό,τι θυμάμαι ο Καβούρ ήταν κόμης, ο γιος ή ανεψιός του πρίγκιπα Σαλίνα πολεμούσε υπέρ της ιταλικής ενοποίησης και ο εξάδελφος Ρομπέρτο της Λίβιας ήταν μαρκήσιος.

Ο Βισκόντι βέβαια αυθαιρετεί όπως πάντα (δεν είδα το έργο, βασίστηκα στο αγγλικό λήμμα) αλλά ο συντάκτης τον ξεπέρασε.--Ignoto (συζήτηση) 22:26, 30 Απριλίου 2017 (UTC)[απάντηση]