Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου ανδρών 1940

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Tο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου ανδρών του 1940 διεξήχθη στην Αθήνα με διοργανωτή στον ΣΕΓΑΣ στις 10 Μαρτίου. Νικητής σύλλογος αναδείχθηκε ο Πειραϊκός Σύνδεσμος

Περιφερειακό πρωτάθλημα Αττικοβοιωτίας - Ευβοίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 1940 σε απόσταση 7.000μ με συμμετοχή 84 δρομέων από 12 σωματεία. Τη διοργάνωση είχε αναλάβει ο Παναθηναϊκός Α.Ο. και ο αγώνας διεξήχθη με αφετηρία και τερματισμό το γήπεδο Παναθηναϊκού. Η εκκίνηση δόθηκε στο ημίχρνο του ποδοσφαιρικού αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος "ΠΑΟ - Ηρακλή Σερρών", οι δρομείς κινήθηκαν προς τα Τουρκοβούνια και επέστρεψαν στο γήπεδο της Λεωφόρου για τον τερματισμό.[1]

  • Κατάταξη:
  1. Αθ. Ραγάζος (ΓΣ Αλμυρού), εκτός συναγωνισμού.
  2. Β. Μαυραπόστολος (ΑΟΠΦ)
  3. Ν. Νίτσας (Εθνικός Γ.Σ.)

Το Πανελλλήνιο πρωτάθλημα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο πανελλήνιος ανώμαλος διεξήχθη στις 10 Μαρτίου 1940 σε διαδρομή μήκους 10χλμ, στο Στρατιωτικό Σχολείο Γυμναστικής, στο συνοικισμό Ελληνορώσων. Ο αγώνας αποτελούσε κριτήριο πρόκρισης για τον βαλκανικό αγώνα ανώμαλου δρόμου που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη στις 24 Μαρτίου, στον οποίο προκρίνονταν οι τέσσερις πρώτοι αθλητές.

Στον πανελλήνιο ανώμαλο μετείχαν 64 αθλητές από σωματεία κυρίως του κέντρου. Από τα επαρχιακά μετείχε μόνο ο ΓΣ Αλμυρού, με επικεφαλής τους τρεις αδερφούς Ραγάζους και ο Κύπριος Στέλιος Κυριακίδης. Οι συμμετοχές είχαν ως εξής ανά σωματείο:

Νικητής αναδείχθηκε ο Αθανάσιος Ραγάζος του Γ.Σ. Αλμυρού Βόλου, ενώ στον ομαδικό αγώνα επικράτησε ο Πειραϊκός Σύνδεσμος.

Αποτελέσματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ανώμαλος δρόμος
10.000μ
Νικητές Σωματείο Επίδοση
Ατομικός αγώνας 1. Αθανάσιος Ραγάζος
2. Βασίλειος Μαυραπόστολος
3. Δημ. Ράλλης
4. Νικόλαος Νίτσας
5. Χρήστος Βαρτζάκης
Γ.Σ. Αλμυρού
Α.Ο. Παλαιό Φάληρο
Πειραϊκός Σύνδεσμος
Εθνικός Γ.Σ.
Πειραϊκός Σύνδεσμος
;
;
;
;
;
Ομαδικός αγώνας 1. Πειραϊκός Σύνδεσμος
  • Στο βαλκανικό πρωτάθλημα μετείχαν οι Ραγάζος, Μαυραπόστολος, Ράλλης και ως τέταρτος ο Βαρτζάκης, διότι ο Νίτσας ήταν στρατευμένος και δεν μπόρεσε να πάρει άδεια.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «εφ. "Ασύρματος", 23-26/2/1940». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Αυγούστου 2020. Ανακτήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2014.