Πάνος Χαρίτος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πάνος Χαρίτος
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Πάνος Χαρίτος (Ελληνικά)
Όνομα γεννήσεωςΠαναγιώτης Χαρίτος
ΓέννησηΠαναγιώτης Χαρίτος
17 Αυγούστου 1969
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Αγγλικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταδημοσιογράφος
πολεμικός ανταποκριτής
ΕργοδότηςΕλληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση
Sony Music Entertainment
Mega Channel (1992–1994)[1]
Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
Οικογένεια
ΣύζυγοςDana Omezguine
ΤέκναΕύα Χαριτόυ
Γιάννης Χαρίτος
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςΒραβείο Ιδρύματος Μπότση (2005)[2]
Ιστότοπος
panosharitos.com

Ο Παναγιώτης (Πάνος) Χαρίτος είναι Έλληνας δημοσιογράφος που έχει διακριθεί ως πολεμικός ανταποκριτής. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις, στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Ο πατέρας του καταγόταν από το Γαμβριά Λυκοδήμου και η μητέρα του από τον Πύργο της Ηλείας. Προσπάθησε να σπουδάσει στην Γυμναστική Ακαδημία αλλά δεν τα κατάφερε. Για ένα εξάμηνο, διέμενε στην Νέα Υόρκη και εργαζόταν στην CBS (νυν Sony Music).

Το 2005, ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, του απένειμε το βραβείο του ιδρύματος προαγωγής δημοσιογραφίας Μπότση. [3]

Ειναι παντρεμένος με την Ισραηλινή Dana Omezguine με την οποία έχει δύο παιδιά, την Εύα και τον Γιάννη.

Δημοσιογραφική καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ξεκίνησε την καριέρα του, αρθρογραφόντας στην Ελευθεροτυπία και μετέπειτα στο περιοδικό Ταχυδρόμος. Αργότερα εργάστηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 15, όπου ανέλαβε την παραγωγή και την εκφώνηση δύο εκπομπών για την μαύρη μουσική. Έπειτα, την περίοδο 1992-1995, εργάστηκε στο Mega και αναχώρησε για το εξωτερικό.

Κάλυψε ως ελεύθερος επαγγελματίας τον πόλεμο στην Τσετσενία και τις συγκρούσεις Γεωργίας-Αμπχαζίας του 1995. Το 1996 κάλυψε τον εμφύλιο στο Ζαΐρ (σημερινή Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό), ενώ το 1997 ήταν ανταποκριτής του Αθηναΐκού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Αλβανία κατά την διάρκεια της σοβαρής πολιτικής και κοινωνικής κρίσης που προκάλεσε το οικονομικό σκάνδαλο με τις πυραμίδες (ponzi scheme).

Από εκείνη την χρονιά ξεκίνησε να συνεργάζεται με την ΕΡΤ. Ήταν πολεμικός ανταποκριτής της πρώην ΝΕΤ στα περισσότερα δελτία ειδήσεων.[4][5] Από τότε έχει καλύψει όλα τα σημαντικά στρατιωτικά γεγονότα, από την Ιντιφάντα εώς την Αραβική Άνοιξη. Επίσης Παρουσίαζε μαζί με τον Φάνη Παπαθανασίου την ενημερωτική εκπομπή Κόσμος στη ΝΕΤ το Διάστημα 1999-2001

Την περίοδο του μαύρου της ΕΡΤ, συνεργαζόταν με την εφημερίδα Η Αυγή, ενώ είχε αναλάβει την διεύθυνση του κυριακάτικου της φύλλου.

Με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, επελέγη για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ1 στις 21:00, θέση την οποία ανέλαβε στις 11 Ιουνίου 2015.[6]

Σήμερα εργάζεται ως παρουσιαστής για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο Kontra Channel.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]