Ναντάβ Γκουέτζ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ναντάβ Γκέτζ
Γέννηση2  Νοεμβρίου 1998[1]
Παρίσι
Χώρα πολιτογράφησηςΓαλλία
Ισραήλ
Ιδιότητατραγουδιστής
Όργαναφωνή
Είδος τέχνηςποπ μουσική
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Ναντάβ Γκουέτζ (εβραϊκά :  נדב גדג'‎‎ ; γενν. 2 Νοεμβρίου 1998) είναι Ισραηλινός τραγουδιστής. Εκπροσώπησε το Ισραήλ στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2015. Είναι ο νικητής της δεύτερης σεζόν του HaKhokav Haba (η ισραηλινή εκδοχή του Rising Star).

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στο Παρίσι ενώ πλέον κατοικεί στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Το 2016 εισήχθη στον ισραηλινό στρατό.

Μουσική καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

2014: HaKokhav HaBa[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ναντάβ Γκουέτζ συμμετείχε στην δεύτερη σεζόν του HaKokhav Haba, τον εθνικό τελικό του Ισραήλ για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2015 όπου έγινε ένας από τους δεκαέξι φιναλίστ. Είναι ο νεαρότερος συμμετέχοντας στην δεύτερη σεζόν του εν λόγω σόου καθώς έγινε 16 ετών όταν εμφανίστηκε στην πρώτη μέρα των οντισιόν. Τραγούδησε το Russian Roulette της Rihanna στην πρώτη του οντισιόν και το Lately του Stevie Wonder στην δεύτερη οντισιόν του. Στον δεύτερο γύρο του διαγωνισμού, εκτέλεσε το Halo της Beyonce. Ο Ναντάβ τότε προχώρησε στους ημιτελικούς του διαγωνισμού μαζί με άλλους έξι διαγωνιζόμενους όπου εκτέλεσε το Mirrors του Justin Timberlake. Έπειτα προχώρησε στον τελικό του διαγωνισμούμε άλλους τέσσερις διαγωνιζόμενους όπου εκτέλεσε το Locked Out of Heaven του Bruno Mars σε μια μάχη ενάντια στον άλλο διαγωνιζόμενο Orit Biansay. Ο Ναντάβ τότε κέρδισε το Hakokhav Haba με την εμφάνισή του στο Halo της Beyonce στις 17 Φεβρουαρίου 2015.

2015–16: Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision και πρώτο άλμπουμ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά την νίκη του στο Hakokhav Haba, ο Γκουέτζ έγινε η συμμετοχή του Ισραήλ στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2015. Στις 26 Φεβρουαρίου 2015, ανακοινώθηκε ότι θα τραγουδούσε το Golden Boy στην Eurovision. Στις 12 Μαρτίου 2015, το Golden Boy δημοσιεύθηκε και αποτελεί την πρώτη συμμετοχή του Ισραήλ στον Διαγωνισμό Τραγουδιού που τραγουδήθηκε εξ ολοκλήρου στα αγγλικά. Στις 21 Μαΐου 2015 ο Γκουέτζ συμμετείχε στον δεύτερο ημιτελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στην Βιέννη και οδήγησε επιτυχώς το Ισραήλ στον τελικό για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια. Στον μεγάλο τελικό στις 23 Μαΐου 2015, κατέκτησε την ένατη θέση με 97 βαθμούς. Τα καρτ ποστάλ - μικρά βίντεο κλιπ που παρουσίαζαν τους συμμετέχοντες - του διαγωνισμού εκείνης της χρονιάς είχαν ως σλόγκαν "Χτίζοντας Γέφυρες". Καθένα από τα βίντεο κλιπ ξεκινούσαν με κάθε διαγωνιζόμενο να λαμβάνει μια πρόσκληση για την Αυστρία στην χώρα καταγωγής τους. Η ιστορία συνεχίζεται με τους διαγωνιζόμενους να παρουσιάζουν το ταξίδι τους σε ένα από τα εννιά κράτη της Αυστρίας όπου έχουν ένα ατομικό έργο να φέρουν εις πέρας. Το καρτ ποστάλ του Ναντάβ Γκουέτζ βιντεοσκοπήθηκε σε μια περιοχή του Τελ Αβίβ και στο χιονοδρομικό κέντρο Lech am Arlberg στο Vorarlberg όπου ο Γκουέτζ ζωγραφίζει με σπρέϊ μια γόνδολα με τον Αυστριακό καρτουνίστα και μουσικό Bernd Püribauer. Μετά τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, το μουσικό βίντεο του Γκουέτζ για το τραγούδι της Coca-Cola "Summer Together", σε στίχους πάλι του Medalie, για τις εκδηλώσεις της Coca-Cola στο Ισραήλ, κυκλοφόρησε στις 8 Αυγούστου 2015. Στις 19 Αυγούστου 2015 κυκλοφόρησε το single "Good Vibes", γράφοντας τους στίχους με τον Ruby Feier. Την 1η Δεκεμβρίου 2015 κυκλοφόρησε το single "Jump". Στις 2 Μαρτίου 2016 κυκλοφόρησε το single "Make You Mine". Στις 15 Μαΐου 2016 κυκλοφόρησε το single "Hold the City". Στις 25 Μαΐου 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ.

Καλλιτέχνης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μουσικές επιρροές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ναντάβ Γκουέτζ συχνά ακούει RnB, pop, soul & hip hop ενώ θεωρεί ως αγαπημένους του καλλιτέχνες τους Φαρέλ Γουίλιαμς, Usher, Μπιγιονσέ, Κρις Μπράουν, Maroon 5, Snoop Dogg, Στίβι Γουόντερ, Μάικλ Τζάκσον, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Timbaland. Στην πόλη καταγωγής του τού έχει αποδοθεί ο όρος του "Ισραηλινού Justin Timberlake" λόγω της ομοιότητάς τους στο μουσικό στυλ αλλά ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως "έναν απλό Ναντάβ".

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. (Αγγλικά) Discogs. 4355593. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Nadav Guedj στο Wikimedia Commons


Προκάτοχος
Μέι Φάινγκολντ
Same Heart
Συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision
2015
Διάδοχος
Χόβι Σταρ
Made of Stars