Διπλωματική Περιοχή (Μπαχρέιν)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Συντεταγμένες: 26°14′N 50°35′E / 26.233°N 50.583°E / 26.233; 50.583

Διπλωματική Περιοχή
Τοποθεσία στο χάρτη
Τοποθεσία στο χάρτη
Διπλωματική Περιοχή
26°14′30″N 50°35′40″E
ΧώραΜπαχρέιν

Η Διπλωματική Περιοχή (αραβικά: المنطقة الدبلوماسية‎‎, al-Mantiqah ad-Diblomasiyah) είναι μια περιοχή που βρίσκεται στην Κεντρική Επιχειρηματική Περιοχή της Μανάμα, την πρωτεύουσα του Μπαχρέιν, ένα νησιωτικό βασίλειο στον Περσικό Κόλπο.

Η Διπλωματική Περιοχή κατασκευάστηκε σε γη που δημιουργήθηκε μέσα στη θάλασσα τη δεκαετία του 1970 και επεκτάθηκε σταδιακά στη δεκαετία του 1980 και αποτελεί την οικονομική περιοχή της Μανάμα, που φιλοξενεί εκατοντάδες τράπεζες, εταιρείες επενδύσεων και εταιρείες Τακάφουλ που εξυπηρετούν ολόκληρο τον Περσικό Κόλπο. Αποτελείται κυρίως από πολυκατοικίες και κυβερνητικά κτίρια.[1][2]

Υπουργεία και τράπεζες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα περισσότερα από τα κυβερνητικά υπουργεία, όπως το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Στέγασης και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, έχουν τα γραφεία τους στη Διπλωματική Περιοχή. Η Κεντρική Τράπεζα του Μπαχρέιν έχει επίσης την έδρα της στη Διπλωματική Περιοχή. Η Διπλωματική Περιοχή στεγάζει επίσης την Εισαγγελία και το δικαστήριο του Μπαχρέιν. Ουρανοξύστες όπως το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Μπαχρέιν βρίσκονται στη Διπλωματική Περιοχή.

Πρεσβείες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πολιτισμός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Εθνικό Μουσείο του Μπαχρέιν βρίσκεται στη Διπλωματική Περιοχή,κατά μήκος του κόλπου της Μανάμα. Είναι το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές μουσείο του Μπαχρέιν. Ο Οίκος του Κορανιού (Beit Al Quran) βρίσκεται επίσης στη Διπλωματική Περιοχή Ο Οίκος του Κορανιού χτίστηκε για να φιλοξενήσει μια ολοκληρωμένη και πολύτιμη συλλογή του Κορανίου και των χειρογράφων, μια ιδέα που είναι μοναδική στον Περσικό Κόλπο. Το Εθνικό Θέατρο του Μπαχρέιν άνοιξε δίπλα στο Εθνικό Μουσείο του Μπαχρέιν τον Νοέμβριο του 2012.[3]

Αγορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Διπλωματική Περιοχή έχει επίσης εμπορικές περιοχές. Το Σουκ της Μανάμα βρίσκεται στην περιοχή. Είναι μια από τις παλαιότερες εμπορικές περιοχές του Μπαχρέιν, όπου στεγάζονται παραδοσιακά καταστήματα και καφετέριες. Ένα εμπορικό συγκρότημα υψηλών προδιαγραφών, το Moda Mall Bahrain στο The Bahrain World Trade Center βρίσκεται επίσης στην περιοχή. Στεγάζει καταστήματα σχεδιαστών όπως οι, Dior, Louis Vuitton, Hermès, Fendi, Gucci, Kenzo, Lanvin, Max Mara, Dolce & Gabbana, Burberry, Emporio Armani, Escada, Valentino, Bottega Veneta, Roberto Cavalli και άλλα. Το εμπορικό κέντρο διαθέτει επίσης μια σειρά από εξαιρετικές μπουτίκ κοσμημάτων, συμπεριλαμβανομένων των De Beers, Tiffany & Co., Boucheron, Chopard, Van Cleef & Arpels, Cartier και Rolex, μεταξύ άλλων.

Ξενοδοχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία στη Διπλωματική Περιοχή, κυρίως υψηλού επιπέδου. Το ξενοδοχείο Crowne Plaza, το οποίο διαχειρίζεται ο όμιλος ξενοδοχείων IHG είναι ένα από αυτά, το οποίο υπάρχει εδώ και 35 χρόνια. Το άλλο είναι ένα ίδρυμα της Μανάμα, με την ονομασία «Diplomat Hotel». Από το 2010, το «Dip» διαχειρίζεται η Radisson Hotels.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Diplomatic Area, Manama». allposters.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Οκτωβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2020. 
  2. Μπεν Χαμούτσε, Μουστάφα (2008). The Evolving Arab City: Tradition, Modernity and Urban Development. Routledge. σελ. 206. ISBN 9781134128211. 
  3. Χαμάντα, Σουάντ (18 Νοεμβρίου 2012). «King Hamad opens Bahrain Theatre». Khaleej Times. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2012-11-18. https://web.archive.org/web/20121118141354/http://www.khaleejtimes.com/kt-article-display-1.asp?xfile=data%2Fmiddleeast%2F2012%2FNovember%2Fmiddleeast_November273.xml&section=middleeast. Ανακτήθηκε στις 3 Ιουλίου 2013.