Χριστόδουλος Τοψίδης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Τάκης Τοψίδης)
Χριστόδουλος Τοψίδης
Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
1 Ιανουαρίου 2024
ΠροκάτοχοςΧρήστος Μέτιος
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση1 Ιουλίου 1973 (1973-07-01) (50 ετών), Νέα Βύσσα, Έβρος
ΕθνότηταΈλληνας
ΥπηκοότηταΕλλάδα
Πολιτικό κόμμαΑνεξάρτητος
ΣύζυγοςΝίκη Μουχταρίδου
Παιδιά4
ΕπάγγελμαΠολιτικός, Επιχειρηματίας
Ιστοσελίδαhttps://synthesi-pamth.gr/xristodoulos-topsidis/

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης (Νέα Βύσσα Έβρου, 1 Ιουλίου 1973) είναι Έλληνας πολιτικός. Από την 1 Ιανουαρίου 2024 είναι ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχοντας επικρατήσει με 50,87% έναντι 49,13% του αντιπάλου του, Χρήστου Μέτιου στον Β' Γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου 2023.

Τον Δεκέμβριο του 2011 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, επανεκλέχτηκε Πρόεδρος τον Δεκέμβριο του 2017[1] και τον Μάιο του 2018 εκλέχθηκε Πρόεδρος του νεοσύστατου Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το οποίο παρέδωσε έπειτα από την εκλογή του ως περιφερειάρχης ΑΜΘ[2].

Είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά.

Επιχειρηματική δραστηριότητα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Τοψίδης είναι επιχειρηματίας με δραστηριότητα και συμμετοχή ως μέτοχος, σε διάφορους κλάδους και επιχειρήσεις στην Ελλάδα και την Τουρκία. Οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες όπου ασκεί διοικητικά καθήκοντα, συνοψίζονται στον κατασκευαστικό κλάδο, ψυχαγωγία, μαζική σίτιση, τουρισμό, εμπόριο, υπηρεσίες και ενέργεια.

Πολιτική δραστηριότητα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πέραν των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ο Τοψίδης συμμετείχε επί πολλά έτη στην διαμόρφωση τοπικών αναπτυξιακών στρατηγικών έχοντας θεσμική ιδιότητα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης και ως Πρόεδρος του Περιφεριακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου (Π.Ε.ΣΥ.) μέχρι και το 2023, ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επ. Έβρου μέλος ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ), Αντιπρόσωπος στη Γενική Συνέλευση της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, μέλος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΜΕ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΕΣΜ- ΟΣ ΑΜΘ, μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου μεσιτών Π.Ε Έβρου. Υπήρξε επι δεκαετία Αντιπρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου και Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (ΕΣΤΕ).

Είναι επικεφαλής της Παράταξης Περιφερειακή Σύνθεση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης , με την οποία έχει εκλεγεί.

Η Περιφερειακή Σύνθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Περιφερειακή Σύνθεση[3] Η Περιφερειακή Σύνθεση αποτελεί την παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη η οποία συστάθηκε το 2018 και έναν χρόνο μετά έλαβε μέρος στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019. Αν και πρωτοεμφανιζόμενοι – τόσο η παράταξη, όσο και ο Χριστόδουλος Τοψίδης ως επικεφαλής- το τελικό ποσοστό ψήφων που συγκέντρωσε ήταν 49.23%.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Επιμελητήριο Έβρου». Alexandroupoli Online. Ανακτήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2024. 
  2. Θράκης, Παρατηρητής της (21 Νοεμβρίου 2023). «Ανάδειξη νέου Προέδρου στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης». Παρατηρητής της Θράκης. Ανακτήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2024. 
  3. «Περιφερειακή Σύνθεση». Χριστόδουλος Τοψίδης. Ανακτήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2024.