Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:CubicStar

BILL1 (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα. Παρατήρησα ότι προχωρήσατε σε αρκετές επεξεργασίες σε μερικά λήμματα, αναιρώντας προσθήκες της χρήστριας Mkioutsiouki. Πιστεύετε ότι με το να αναιρέσουμε τέτοιες επεξεργασίες - οι οποίες θα το αναγνωρίσω ότι ίσως δεν αποτελούν μία βικιπαιδική βελτίωση - ενθαρρύνουμε έναν νέο χρήστη, όπως συμβαίνει και εν προκειμένω; Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις συζητήσεις του εγχειρήματος για να πληροφορήσουμε την συμβικιπαιδίστρια για κάποια βασικά πράγματα, αφού άλλωστε, όπως είδα στην συνέχεια, δεν έγινε κάποιο τυπικό καλωσόρισμα όπως όταν εισέρχεται ένας νέος χρήστης στο εγχείρημα. Βέβαια, εξ όσων γνωρίζω τουλάχιστον, δεν σημαίνει πως είναι απαραίτητο ή και υποχρεωτικό να υπάρχει το καθιερωμένο καλωσόρισμα με τις βασικές πληροφορίες. Ωστόσο, επειδή θυμήθηκα και την εξαίρετη προσπάθεια του NikosLikomitros για τους νέους χρήστες, θεώρησα ότι θα ήταν γόνιμο, ως συμβικιπαιδιστής να μεταφέρω τις σκέψεις μου επ' αυτού και να ζητήσω ίσως και την γνώμη του ίδιου του NikosLikomitros.

Φιλικά, ο συμβικιπαιδιστής BILL1 (συζήτηση) 22:35, 3 Μαΐου 2022 (UTC)

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

η συνεισφορά της χρήστριας δεν είναι καθόλου εποικοδομητική:

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Παρατήρησα ότι σχεδόν όλες οι επεξεργασίες της ήταν προσθήκη λινκ από ένα σάιτ χωρίς να είναι απόλυτα σχετικά. Αυτού του είδους η συνειφορά γενικά δεν είναι επιθυμητή. Δεν θα διαφωνήσω με τα άλλα, φυσικά.

NikosLikomitros (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα. Με συγχωρείτε για την καθυστέρηση (πανελλήνιες, όπως είναι προφανές, σε 1 μήνα θα είμαι διαθέσιμος όπως παλιά). Όντως έβαλε μερικές πηγές από συγκεκριμένο μέσο της περιοχής (το σταθμό επιλογές) αλλά εφόσον ταιριάζει με το θέμα του κειμένου, δεν είναι απαραίτητα κακό (βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα να υπάρχει σύγκρουση κινήτρων).

Θα μπορούσαμε να της στείλουμε όλο το περιεχόμενο καλωσορίσματος και να την βοηθήσουμε σε ότι θέλει για να ενταχθεί σιγά σιγά, γιατί η ανανέωση των συντακτών πρέπει να γίνεται με γρηγορότερο ρυθμό από τον σημερινό. Μια άλλη σύσταση θα ήταν να κρατούσαμε τις επεξεργασίες για λίγο και να αναστραφούν χειροκίνητα, ώστε να μην θιχτεί όσο θα θιγόταν η χρήστρια. Και να εξηγούμε στην χρήστρια πλήρως που είναι το λάθος γιατί πολλοί τα παίρνουν πατριωτικά και έτσι χάνονται συντάκτες.

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

Πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός, Νίκο. Περνάν τα χρόνια αλλά πιο προσεκτικός δεν γίνεσαι. Είσαι από τους ελάχιστους χρήστες που ενθαρρύνει με πολλούς τρόπους όλο το μάζεμα της σαβούρας εδώ μέσα. Να με συγχωρείς για τη φράση μου, αλλά το έχω παρατηρήσει εδώ και καιρό, ότι δεν ενδιαφέρεσαι ιδιαίτερα ούτε για την ποιότητα της βπ, ούτε για να καθοδηγήσεις τους νέους χρήστες να μπουν ΣΩΣΤΑ στο εγχείρημα. Και απορώ: όταν θεωρείς '

ότι...

'Όντως έβαλε μερικές πηγές από συγκεκριμένο μέσο της περιοχής (το σταθμό επιλογές) αλλά εφόσον ταιριάζει με το θέμα του κειμένου, δεν είναι απαραίτητα κακό "


δεν ξέρεις ή έχεις ξεχάσει το τι πηγές χρησιμοποιούμαι στη ΒΠ; ενθαρρύνεις τη χρήση πηγών ότι να΄ναι;;;;;;;;; τι να πω!!!

NikosLikomitros (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα. Σε ευχαριστώ για την κριτική, γιατί είναι μια ευκαιρία βελτίωσης. Παλιά πράγματι, όπως φαίνεται και από το μέγεθος των λημμάτων μου, είναι αλήθεια ότι το βάρος έπεφτε στην ποσοτική μεγέθυνση της Βικιπαίδειας. Πια όμως η ποιότητα με ενδιαφέρει περισσότερο, όπως φαίνεται και από αυτό και την γενική συνεισφορά μου. Πλέον με ενδιαφέρει, η έρευνα πάνω στην ποιότητα είναι κάτι που κάνω στο λίγο χρόνο που θα ανοίξω το εγχείρημα και θα με απασχολήσει πολύ όταν τελειώσω.

Πάντα προσπαθώ να καθοδηγώ τους χρήστες όσο πιο καλά μπορώ, όταν μου δίνεται η ευκαιρία, αλλά λόγω και της πίεσης των εξετάσεων είναι προφανές ότι ενώ ωριμάζω ως άνθρωπος φαίνεται λιγότερο σε αυτό το κομμάτι με τους νέους χρήστες. Πάντως, σε παλαιότερους νέους χρήστες που έχω εντάξει, έχουν γίνει παραγωγικά μέλη της Βικιπαίδειας.

Αναγνωρίζω ότι είναι αναξιόπιστη πηγή ένα τοπικό κανάλι που, η δημοσιογραφία είναι τοπικά περιορισμένη, και κάνει βασικά αναπαραγωγή, δηλαδή ελάχιστα πρωτότυπα πράγματα. Ξέρω ποιες πηγές μπαίνουν, δηλαδή οι αξιόπιστες, αυτές που είναι γνωστό ότι χαρακτηρίζονται από εγκυρότητα, αξιοπιστία και αμεροληψία (δύσκολο). Σε άλλα λήμματα βρίσκουμε και πηγές τύπου blogspot, Facebook ακόμη και καταστήματα. Δεν ενθαρρύνω την χρήση οτινάναι πηγών αλλά ούτε δέχομαι χρήστες που έρχονται κατά βάση για την διαφήμιση συγκεκριμένου φορέα, αναγνωρίζω όμως πως η στρατηγική καλωσορίσματος νέων χρηστών είναι περισσότερο ελαστική απ'όσο πρέπει σε κάποια σημεία.

Αυτό γίνεται ώστε να νιώσουν πιο ευχάριστα και να γίνει αμεσως ουσιαστικά η αφαίρεση αλλά να μην νιώσουν ότι τους αφαιρούμε την συνεισφορά τους. Και γνωρίζω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις το εκκρεμεί παραπομπή είναι καλύτερο, εδώ εννοούσα ότι σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος το τοπικό ΜΜΕ είναι πηγή τελευταίας καταφυγής αν δεν υπάρχει κάποια άλλη (εδώ βέβαια δεν ισχύει αυτό το επιχείρημα, γιατί όλες οι επεξεργασίες έχουν ως κοινό το επιλογές). Θα τα λάβω υπόψη μου για να ωριμάσω καλύτερα.

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

φαντάζομαι και ελπίζω ότι μεγαλώνοντας όντως θα στρέφεσαι σε πιο ουσιαστικά κομμάτια του εγχειρήματος. Αυτό περιμένουμε από σένα, αφού κατά κάποιο τρόπο, η δική σου η γενιά είναι το μέλλον του εγχειρήματος - και από τη συνεισφορά της δικής σου γενιάς θα κριθεί το αν θα γίνει η βπ αντί για εγκυκλοπαίδεια, βάση δεδομένων.

BILL1 (συζήτησησυνεισφορές)

NikosLikomitros η αλήθεια είναι ότι κι εγώ κάτι αντίστοιχο φοβήθηκα, γι αυτό αποφάσισα να ανοίξω συζήτηση για το θέμα. Πραγματικά είναι κρίμα να χάνουμε άδικα νέους συντάκτες, ελπίζω η χρήστρια Mkioutsiouki να μην απογοητεύτηκε. Αν μπορεί κάποιος να της στείλει το καλωσόρισμα διότι δεν ξέρω πώς να το κάνω, θα είναι ευχάριστο, εάν δεν έχει γίνει μέχρι αυτή την στιγμή φυσικά. BILL1 (συζήτηση) 00:15, 8 Μαΐου 2022 (UTC)