Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:CubicStar

Ah3kal (συζήτησησυνεισφορές)

Αφόρά τον χρήστη Χρήστης:To ban tou arxigou και την φραγή που του επέβαλες. Όσο και αν τις περισσότερες φορές έιναι απλά γελοιότητες, λογαριασμοί που απειλούν τη ζωή άλλου χρήστη πρέπει να φράζονται αόριστα και συνοπτικά. Είναι άλλωστε σαφέστατη παραβίαση τον όρων χρήσης του Wikimedia οπότε η παράβαση από μόνη της αρκεί για ban όχι απλά φραγή λογαριασμού. Απόψή μου είναι να γίνει άμεση φραγή επ αόριστον και εσύ (ως διαχειριστής) να ζητήσεις καθολικό κλείδωμα του λογαριασμού (M:Steward requests/Global) και έλεγχο της υποκείμενης IP για τυχόν διασυνδέσεις με άλλους λογαριασμούς. Αυτά τα πράγματα για καλό και για κακό πρέπει πάντα να αντιμετωπίζονται ως σοβαρές απειλές ακόμα και αν η πιθανότητα είναι μικρή.

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Έχεις δίκιο. Ήταν λάθος μου, αν και συμφωνώ για το ότι πρακτικά πρόκειται για μια αστεία απειλή

ManosHacker (συζήτησησυνεισφορές)

Το θέμα δεν είναι τι νομίζουμε εμείς αλλά τι βιώνει το πρόσωπο που το υφίσταται. Έχει δίκιο ο Ah3kal.

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν είμαι σίγουρος ότι ένα καθολικό μπλοκ θα εγκριθεί, γιατί όπως εξηγούν «Global locks are used exclusively against vandalism and spam». Παρά το ότι το είδος της απειλής είναι πράγματι σοβαρό, δεν υπάρχει cross-wiki συμπεριφορά (μια βασική δικαιολογία που ζητούν στο meta) και στην πράξη μάλιστα δεν υπάρχει καν συμπεριφορά πέρα από αυτήν που διαγράφηκε.

Ο λογαριασμός είχε φτιαχτεί στις 30/1 και λίγα λεπτά μετά έφτιαξε ένα ακατάληπτο λήμμα στα greeklish που έχει σχέση με νουμπάδες παίκτες (κάτι τέτοιο). Το λήμμα διαγράφηκε σαν πειραματισμός από το Γεράκι λίγο αργότερα και δύο εβδομάδες μετά, που μάλλον ξαναθυμήθηκε να μπει ο χρήστης, κατάλαβε τί έγινε και άφησε αυτό το μήνυμα που άφησε.

Ah3kal (συζήτησησυνεισφορές)

Έχεις δίκιο CubicStar, βιάστηκα, το θεώρησα αυτονόητο έχοντας υπόψη μου άλλη περίπτωση. Δεν είχα υπόψη μου την διαγραφή, νόμιζα ότι ήταν μοναδική ξεκάρφωτη ενέργεια, πράγμα που θα άλλαζε τα δεδομένα.

MKFly (συζήτησησυνεισφορές)

den prokite na skotoso kanenan.8elo na ma8o giati diegrapse to keimeno o allos.8eorousa oti ama to blepan fans tou arxigou 8a en8ousiazontousan.kai 8elo na mou bgalete to ban an mporeite