Side to Side

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
"Side To Side"
Reggae,Pop από Ariana Grande
από το άλμπουμ Dangerous Woman
Κυκλοφόρησε20 Μάιου 2016
ΓλώσσαΑγγλικά
Διάρκεια3:46
ΔισκογραφικήRepublic Records
ΣτιχουργόςILYA, Max Martin, Ariana Grande, Alexander Kronduld, Savan Kotecha, Nicki Minaj
Dangerous Woman σειρά τραγουδιών
Into You "Side To Side" Let Me Love You

Το Side To Side είναι ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια της διεθνούς φήμης τραγουδίστριας, Ariana Grande, σε συνεργασία με την εξίσου επιτυχημένη rapper, Nicky Minaj. Ανήκει στην κατηγορία της raggae-pop μουσικής. Είναι το πέμπτο τραγούδι και το τρίτο single του τρίτου άλμπουμ της Grande που φέρει τον τίτλο Dangerous Woman. Κυκλοφόρησε στις 20 Μάϊου του 2016 από την δισκογραφική εταιρεία Republic Records, συνοδευόμενο από ένα βίντεο κλιπ διάρκειας 3 λεπτών και 57 δευτερολέπτων με πρωταγωνίστριες τις δύο ερμηνεύτριες στον χώρο ενός γυμναστηρίου [1][2].

Συντελεστές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι στιχουργοί του Side To Side είναι η ίδια η Ariana Grande, αλλά και οι Max Martin, ILYA, Savan Kotecha, Alexander Kronlund,καθώς και η Nicki Minaj. Το βίντεο κλιπ σκηνοθέτησε η Hannah Lux Davis, η οποία έχει σκηνοθετήσει πολλά άλλα γνωστά βίντεο κλιπ για τραγούδια της Grande, όπως για το Focus, το Into You και το 7 Rings [3].

Βίντεο κλιπ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού, το οποίο σκηνοθέτησε η Hannah Lux Davis, κυκλοφόρησε στις 28 Αυγούστου 2016. Το μουσικό αυτό βίντεο ξεκινάει με την Grande να γυμνάζεται πάνω σε ένα ποδήλατο γυμναστικής μαζί με άλλες χορεύτριες. Στη συνέχεια, την βλέπουμε να περιπλανιέται και στους υπόλοιπους χώρους του γυμναστηρίου, μέχρι που καταλήγει στη σάουνα, όπου την περιμένει η Minaj και ένα πλήθος καλογυμνασμένων ανδρών [4][5].

Επιτυχία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Side To Side βρίσκεται στην 7η θέση του Hot 100 του Billboard, ανάμεσα σε 71 μουσικά κομμάτια της Grande και έχει ξεπεράσει μεγάλες επιτυχίες της ερμηνεύτριας, όπως το No Tears Left To Cry (8η θέση) και το God Is A Woman (15η θέση) [6].

Παραπομπές - Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ariana Grande-Side to side ft. Nicki Minaj, https://genius.com/Ariana-grande-side-to-side-lyrics, ανακτήθηκε στις 2021-11-11 
  2. «Side to Side by Ariana Grande (featuring Nicki Minaj)». www.songfacts.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Νοεμβρίου 2021. Ανακτήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2021. 
  3. Side To Side, https://open.spotify.com/track/430bCmCI0nSgcT7QdMXY6LV, ανακτήθηκε στις 2021-11-11 [νεκρός σύνδεσμος]
  4. «Ariana Grande And Nicki Minaj Hit The Gym In 'Side To Side' Video». MTV News. Ανακτήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2021. 
  5. «Watch Ariana Grande, Nicki Minaj Work Out in Steamy 'Side to Side' Video». Rolling Stone. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Νοεμβρίου 2021. Ανακτήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2021. 
  6. «Ariana Grande Chart History». Billboard. Ανακτήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2021.