Persona 5

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Persona 5
ΔημιουργόςAtlus (P-Studio)
ΕκδότηςAtlus, Deep Silver (Ευρώπη), Sega (έκδοση Royal)
ΣκηνοθέτηςKatsura Hashino
ΠαραγωγόςKatsura Hashino
ΠρογραμματιστήςYujiro Kosaka
ΚαλλιτέχνηςMasayoshi Suto, Shigenori Soejima
ΣυγγραφέαςShinji Yamamoto, Yuichiro Tanaka, Katsura Hashino
ΣυνθέτηςShoji Meguro
ΣειράPersona
ΠλατφόρμαPlayStation 3 και Playstation 4
Ημ/νία κυκλοφορίας
ΕίδοςΠαιχνίδι ρόλων
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Persona 5 είναι βιντεοπαιχνίδι ρόλων. Αναπτύχθηκε και δημοσιεύτηκε από την Atlus και κυκλοφόρησε το 2016 στην Ιαπωνία (και παγκόσμια το 2017) για το PlayStation 3 και το PlayStation 4. Αργότερα, μία ανανεωμένη έκδοση, με το όνομα Persona 5 Royal, κυκλοφόρησε για το PlayStation 4, υπολογιστές, και όλες τις κονσόλες 9ης γενιάς.

Η πλοκή του παιχνιδιού διαδραματίζεται στο σημερινό Τόκιο, όπου ένας μαθητής λυκείου, ο Ρεν, αφού έχει κατηγορηθεί εσφαλμένα για επίθεση ενάντιών ενός μεθυσμένου πολιτικού και έχει τεθεί υπό επιτήρηση, μετεγγράφεται σε νέο σχολείο. Κατά την διάρκεια της περιπέτειας, αυτός και κάποιοι συμμαθητές του αποκτούν την δυνατότητα να επικαλούνται τις ενσαρκώσεις των καταπιεσμένων τους εαυτών ("Περσόνες"), και δημιουργούν μία μυστική ομάδα, τους Phantom Thiefs of Hearts, ούτως ώστε να εξερευνήσουν το Metaverse (έναν υπερφυσικό κόσμο αποτελούμενο από τις κρυφές επιθυμίες και σκέψεις των ανθρώπων), και να "κλέψουν" τις καρδιές ανθρώπων με κακόβουλες προθέσεις.[1][2]

Το παιχνίδι λαμβάνει μέρος στην διάρκεια ενός σχολικού έτους, με πλήρη κύκλο μέρας-νύχτας και καιρού.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Campbell, Kyle. «Persona 5 Hands-Off impressions | RPG Site». www.rpgsite.net (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 21 Απριλίου 2023. 
  2. Farokhmanesh, Megan (15 Ιουνίου 2016). «Persona 5 will let you chat with Shadows, get a job and hang with your cat». Polygon (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 21 Απριλίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]